Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Vir: Prijedlog proračuna za 2011.

17.11.2010. 23:00
Vir: Prijedlog proračuna za 2011.


U prostorijama Općinske vijećnice na poziv predsjednika Općinskog vijeća Mate Radovića u ponedjeljak 22. studenog u 15 sati održat će se sjednica Općinskog vijeća Vira.
Vijećnici, njih 15, tom će se prigodom očitovati o nizu važnih pitanja iz života i razvoja otoka Vira. S posebnom se pozornošću iščekuje rasprava, a potom i usvajanje zaključaka glede prijedloga proračuna za iduću 2011. godinu. Ovim činom, naravno, ako ga vijećnici prihvate, otvorit će se vrata za brojne planirane otočne investicije kao što su daljnja izgradnja vodovoda i kanalizacije, nove školske zgrade, dječjeg vrtića i ostalih infrastrukturnih projekata.
Uvidom u dnevni red da se zaključiti da će se također vijećnici na ovoj sjednici očitovati o izvješću o prihodima i rashodima kao i primicima i izdacima Općine za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna tekuće godine. Raspravljat će se nadalje o ustrojstvu i djelokrugu tijela Općine Vir, koji je propisan novim Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi Republike Hrvatske. Bit će također govora o izmjenama i dopunama odluke o priključenju na komunalnu infrastrukturu i to prvenstveno vezano uz projekt vodovodizacije i odvodnje na kojemu se upravo užurbano radi na Viru.