Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kalmeta: Kukuriku nema što tražiti u Zadru

17.11.2011. 23:00
Kalmeta: Kukuriku nema što tražiti u Zadru


Nekom smeta da je Zadar iznimno napredovao i to zbog ovakvog ustroja, dobrih načelnika općina, gradonačelnika i župana, rekao je Kalmeta


“HDZ je majka nama svima, Kukuriku mene ne zanima…”, stihovi su kojim je vitalna baka Danica Smolić-Ročak sinoć obilježila predizborni skup HDZ-a u OŠ Galovac, u kojem ova stranka tradicionalno započinje kampanje na zadarskom području.
Na sinoćnjem skupu u atriju OŠ Galovac predstavljeno je svih pet kandidata s liste HDZ-a za 9. izbornu jedinicu – Božidar Kalmeta, Branko Kutija, Ana Lovrin, Ante Jerolimov i Milivoj Kurtov.
– Poručujem Kukuriku koaliciji i preostalih 24 stranaka, koalicija i neovisnih kandidata u 9. izbornoj jedinici te svim drugim protukandidatima u Republici Hrvatskoj, kako će i sljedeće četiri godine državu voditi HDZ, rekao je Kalmeta.
U Galovac bi trebali doći i ostali s 25 lista u 9. izbornoj jedinici i reći kako vide razvoj Galovca, Zadarske županije i Hrvatske. Međutim, njih nema, a oni koji i dođu daju lažna obećanja.
Ukidali bi županije i općine
– Ljudima treba reći neka dobro otvore oči. Treba ih prisjetiti slučaja iz 2000. godine kada je gospođa Vesna Pusić, koja živi u Zagrebu dobila saborski mandat, pa se nikad u te četiri godine nije pojavila u Zadru. Ovih dana se vratila i zaključila de će osvojiti 8 mandata, koji bezobrazluk. Nećemo pasti na tu zamku, tvrdi Kalmeta, spominjući i predizborni oporbeni skup na kojem su govorili političari iz Splita i Rijeke.
– Tako će biti i kada dođu na vlast. Kukuriku koalicija u svom programu ima ukidanje županija, Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske i Splitsko-dalmatinske županije. Stvorili bi regiju Dalmacija. Nekom smeta da je Zadar iznimno napredovao i to zbog ovakvog ustroja, dobrih načelnika općina, gradonačelnika i župana i takav sistem funkcionira. Da Galovac, Pakoštane, Poličnik, Stankovci i drugi nemaju takvu općinu, ne bi se toliko razvijali, istaknuo je Kalmeta.
Sadašnja je Vlada, istaknuo je, samo ove godine realizirala više od 20 milijardi kuna investicija koje će osigurati nova radna mjesta. Proteklih godina ostvareno je mnogo važnih ciljeva pa stranka neće dopustiti da se te pobjede pretvore u poraz.
Galovac vratio dugove
Nazočnima se nadahnutim govorom obratio i Branko Kutija, dok je Vicko Burčul, predsjednik HDZ-a u Galovcu podsjetio na sve projekte u posljednjih 16 mjeseci od kada je HDZ na vlasti u Galovcu.
– Jučer je u potpunosti vraćen dug Europskoj uniji od 600.000 kuna, a sveukupno 2 milijuna, obznanio je Burčul te govorio o projektu ispravljanja opasnog cestovnog zavoja i izgradnje nogostupa s odvodnjom vrijednog 1,1 milijuna kuna, rekonstrukciji crkvenog krova, otvorenom poštanskom uredu…
Na putu na drugi predizborni skup u Pagu zadarski kandidati HDZ-a nazočili su na predstavljenu zbirke domoljubne poezije “Zajedno kroz sjećanja” mlade škabrnjske pjesnikinje Katarine Pavičić u Škabrnji.
Zbog današnjeg Dana sjećanja na vukovarske i škabrnjske žrtve HDZ-karavana nastavlja put u subotu u Vrsi i Nin, te u nedjelju u Lišane Ostrovičke i Stankovce.