Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Boris Artić “smijenjen”

17.11.2013. 23:00
Boris Artić “smijenjen”


Spajanjem gradskih ureda, u Gradu Zadru će uskoro doći i do prvih kadrovskih promjena. Nakon spajanja Ureda gradonačelnika i Ureda Grada Zadra, na čelno mjesto novog Ureda Grada bit će dosadašnja pročelnica Mirjana Zubčić. Time je dosadašnji šef Ureda gradonačelnika Boris Artić zasad ostao bez pročelničke funkcije.
Artić, inače po zanimanju dipl. novinar vjerojatno se seli u ured za informiranje, a koja će mu funkcija unutar tog ureda biti, za sad nije poznato. Poznato je da bi gradonačelnik Kalmeta uskoro trebao imenovati Marinu Mihovilović Pajkin kao glasnogovornicu Grada Zadra, ali i ni o tome zasad nema potvrde.
Upitan za komentar, Artić je samo ponovio da je spajanje ureda određeno odlukom posljednjeg sjednice Gradskog vijeća te da je u tijeku nova sistematizacija radnih mjesta. O eventalnom novom radnom mjestu, Artić nema nikakvih saznanja. Iz Grada Zadra dobili smo službeni odgovor temeljem Odluke o ustrojstvu Grada Zadra.
„Ured grada preuzeo je poslove i djelatnike Ureda gradonačelnika. Gradonačelnik je dužan u roku od 60 dana na prijedlog sadašnje pročelnice Ureda grada Mirjane Zubčić donijeti Pravilnik o unutarnjem redu. Stoga se još uvijek ne zna tko će rukovoditi Uredom Grada odnosno na koje radno mjesto će biti raspoređen dosadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Boris Artić, stoji u odgovoru kojeg je potpisala viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću, Marina Mihovilović Pajkin.
Novim gradskim ustrojem trebao bi se konačno vidjeti i rasplet dogovora HDZ-a i HSP-a Ante Starčevića.