Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prva nagrada Zadranki Nikolini Dolfić

17.11.2013. 23:00
Prva nagrada Zadranki Nikolini Dolfić


Zadranka Nikolina Dolfić, članica udruge zadarskih pisaca ZaPis osvojila je prvu nagradu na Natječaju za najbolju neobjavljenu pjesmu 2013. koji organizira Gradska knjižnica Solin. Mlada zadarska pjesnikinja žiri je osvojila pjesmom naziva “Vertigo Tinitus”, a na drugom i trećem mjestu su Katarina Doboš s pjesmom “Dugo ti nisam pisala” i Siniša Matasović s pjesmom “Odozgo”.
O nagradama i pohvalama ovogodišnjeg Natječaja prosuđivalo je povjerenstvo u sastavu: Karmen Borković (prof. filozofije i komparativne književnosti), Slavica Čilaš (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti), Irena Delonga Nešić (prof. hrvatskog i engleskog jezika i književnosti), Boris Škifić (prof. hrvatskog jezika i književnosti) i Nada Topić (prof. hrvatskog jezika i književnosti). Obrazložili su svoj odabir te izdvojili naslove deset pohvaljenih i tri nagrađene pjesme. U glazbenom programu nastupio je bend Velvet Moon (Cvjetna Meštrović, vokal i Miro Belić, klavir).
Najbolji radovi bit će objavljeni u mjesečniku Solinska kronika, u studentskom časopisu The Split Mind te na mrežnim stranicama Knjižnice www.knjiznicasolin.hr, a pjesme će biti objavljene i u zajedničkom zborniku u izdanju Gradske knjižnice Solin.