Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svi za Roka Rančića

17.11.2013. 23:00
Svi za Roka Rančića


Sav novčani prilog s utakmice namijenjen je liječenju Roka Rančića, teško bolesnog 17- godišnjeg privlačkog mladića i kadeta Sabunjara
Odavno se na tribinama na igralištu Sabunike nije okupilo toliko gledatelja kao jučer poslijepodne za vrijeme odigravanja prijateljske humanitarne utakmice između domaćeg četvrtoligaša Sabunjara i Zadra. Sav novčani prilog s utakmice namijenjen je liječenju Roka Rančića, teško bolesnog 17-godišnjeg privlačkog mladića i kadeta Sabunjara.
Pored Privlačana, među kojima je bilo općinsko vodstvo s načelnikom Nevenom Begonjom, pozivu organizatora vodstva NK Sabunjar i predsjednika Dragana Glavana te njegovih suradnika odazvali su se ljudi dobrog srca ne samo iz Privlake već i njezine okolice i šire.
Dvoboj na terenu je u prvih dvadesetak minuta protekao u ispitivanju snaga. Gosti su poveli u 21. minuti. Heister je probio po lijevom boku, ušao je u kazneni prostor te prebacio na drugu vratnicu na kojoj se našao Terkeš i sa tri metra zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog, ali vrlo dobrog domaćeg vratara Ivana Škode. Deset minuta poslije gosti postižu i drugi pogodak. Korner sa desne strane izveo je Muić, loptu je primio Boljat te je s glavom poslao u mrežu. U 38. minuti domaći igrač Luka Matak oboren je u šesnaestercu gostiju i sudac Ćelar pokazao je na bijelu točku, a siguran egzekutor bio je Danijel Pupovac – 1:2.
Igrala se 58. minuta kada je u solo prodoru nepropisno unutar kaznenog prostora zaustavljen igrač Zadra Ivan Anton Vasilj koji potom izvodi kazneni udarac te se upisuje u listu strijelaca. Do kraja susreta Zadrani su postigli još tri zgoditka iako su borbeni domaćini davali sve od sebe. Ipak nisu mogli učiniti ništa više jer je kvaliteta očito bila na strani prvoligaša iz Stanova. Luka Begonja, inače Privlačanin, u dva navrata, u 61. i 82. minuti zatresao mrežu domaćina, a to pošlo za nogom i njegovom suigraču Šimi Gržanu u 74. minuti.


 SABUNJAR – ZADAR 1:6


PRIVLAKA – Igralište Sabunike. Gledatelja: 200. Sudac: Perica Ćelar. Pomoćnici: Dalibor Glavan Mudre i Ivica Šango (svi Privlaka). Strijelci: 0:1 Terkeš (21′), 0:2 Boljat (31′), 1:2 Pupovac (38′ – 11 m), 1:3 (58′ – 11 m), 1:4 Begonja (61′), 1:5 Gržan (74′), 1:8 Begonja (82′).
SABUNJAR: Škoda, Vučetić, S. Pinčić, Matak, V.Surić, Pupovac, Kresović, Čirjak, Lipotica, Rogić, L. Pinčić. Još su igrali: R. Zanki, Šošić, Gulan, Predovan, B. Zanki, Žaja, M.Surić. Trener: Kristijan Tuta.
ZADAR: Gluić, Šarić, Blažević, Boljat, Terkeš, Muić, Ikić, Heister, Hrgović, Neretljak, Oršulić. Još su igrali: Matković, Bilaver, Vasilj, Šimurina, Gržan, Ivančić, Begonja, Jurlina, Jerbić, Bašić. Trener: Ferdo Milin.