Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novinarka postala wellness terapeutkinja!

17.11.2016. 23:00
Novinarka postala wellness terapeutkinja!


Odustala sam od svog zvanja jer sam se razočarala. Zapravo, već na trećoj godini fakulteta sam shvatila da sam pogriješila, ali nisam htjela odustati. Završila sam do kraja i diplomirala. U struci sam radila svega šest mjeseci i to je potvrdilo moje sumnje i razočarenje u poziv kojeg sam odabrala. U međuvremenu sam radila puno različitih poslova i na određeno i na “crno”. Ovaj me posao oduvijek privlačio i jako sam zadovoljna što sam završila edukaciju i dobila svoju diplomu za wellness terapeutkinju. Mislim da ću se sada moći zaposliti i raditi ono što volim, ispričala nam je ukratko svoju “životnu priču” 37-godišnja diplomirana novinarka Lucija Torbarina.
Naime, danas je osam polaznica ove edukacije skromnom svečanošću, dobilo svoje diplome wellness terapeutkinje, a riječ je o projektu pod nazivom Adria wellness turizam kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
– Projekt ide dalje i već sada primamo prijave za sljedeći ciklus edukacije. Formirat ćemo skupine u kojoj može biti od osam do 12 zainteresiranih. U Republici Hrvatskoj turizam je jedna od strateških odrednica i najbrža rastuća grana industrije. Turisti traže sve više, a wellness je grana koje će rasti te se očekuje sve veća potreba za stručnim i osposobljenim kadrom u ovom području, pojasnila je ravnateljica Učilišta Finis Ina Gulan Kadić.