Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Svjedokinja počela plakati kad je u sudnici vidjela razbojnike

Autor: Minja Gugić

17.12.2008. 23:00
Svjedokinja počela plakati kad je u sudnici vidjela razbojnike


Trgovkinja iz dućana kojoj su pljačkaši prijetili nožem i danas ima noćne more, a jučer nakon svjedočenja zbog pretrpljenog šoka i straha, kući su je odvezla dvojica policajaca
Ne mogu, nisam u stanju sada više ništa. Ne mogu hodati, noge su mi se odsjekle. Nisam u stanju voziti, ne znam kako ću sada otići kući, u Murvicu – rekla je jučer na Županijskom sudu u Zadru svjedokinja A.Ž. (30) koju su 19. prosinca lani, maskirani napali nožem i opljačkali Mijo Gavrić (37) i Petar Majić-Herceg (33).
S obzirom na psihičko stanje svjedokinje koja je ostala u vidnom šoku nakon što su pljačkaši dovedeni iz pritvora u sudnicu, pa je počela plakati i tresti se, predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman zamolio je dvojicu policajaca Prve policijske postaje da ju, nakon svjedočenja odvezu kući.
Naime, ona je radila u maloj trgovini mješovitom robom “Bakmaz” u ulici Franka Lisice kada su dvojica optuženih, ušla pred kraj radnog vremena te maskirani i naoružani nožem, opljačkali trgovinu i odnijeli oko četiri tisuće kuna.
– Bio je mrak i pred kraj radnog vremena. U trgovini tada nije bilo nikoga, pa sam otišla baciti smeće i “srediti papire”. Najednom su u trgovinu ušla dvojica maskiranih muškaraca, a jedan je u ruci držao preklopni nož. Prislonio mi ga je na trbuh i zatražio novac, a onda su me ugurali u toalet – ispričala je svjedokinja vidno uznemirena dodajući kako je tada bila na početku trudnoće te je još zaključila kako je dobro prošla, ali kako ni danas ne zna kako je te večeri došla kući.
Još je dodala kako je dugo vremena bila u strahu, a kad se nakon tri tjedna odmora koji joj je dao šef zbog svega što je proživjela vratila na posao, nije bila u stanju niti u jednom trenutku biti sama u dućanu.
Nakon njezinog iskaza obojica optuženika su joj se ispričala i rekla kako im je zbog svega žao.
U ulozi svjedokinje jučer je svoje mišljenje o drugooptuženom, Petru Majiću-Hercegu dala i psihijatrica dr. Elizabeta Dadić-Hero.
S obzirom na to da je njegova braniteljica dovela u pitanje njezinu stručnost i kompetentnost kada je riječ o ovisnicama, ona je naglasila kako je već šest godina član Vladinog tima za droge te voditelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u Rijeci.
Hercega je okarakterizirala kao naivnog i lakovjernog te je naglasila kako je u “trenutku počinjenja kaznenog djela upravljao svojom voljom”.
-Da je njegova volja bila očuvana zaključila sam po tome što su sve pljačke počinjene uvijek u isto vrijeme, po istom obrascu i stilom ponašanja u namjeri da se domognu novca- pojasnila je psihijatrica.
Podsjećamo, razbojnički dvojac je optužen da je tijekom 2006.,2007., i početkom ove godine počinio desetak razbojničkih krađa mahom u male trgovine mješovitom robom na području grada, a uhvaćeni su pri posljednjoj pljački 11. siječnja ove godine od kada su u pritvoru.
Suđenje se nastavlja.
Minja GUGIĆ