Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Božićna priča drvca iz vrtića

Autor: Katina Vrsaljko

17.12.2009. 23:00
Božićna priča drvca iz vrtića

Foto: Tomislav JERAK



Odmah s ulaza se vidi da je ova izložba uspjela. Ideja je bila odlična, a izvedba je još bolja. Pohvaljujemo odgojiteljice i djecu i svakako podržavamo ovu akciju, posebice zbog njenog humanitarnog karaktera, rekao je Kasap
Izložba Dječjeg vrtića Radost pod nazivom “Božićna priča jelke iz vrtića” otvorena je danas u crkvi Sv. Dominika u okviru manifestacije Advent na Poluotoku. Izložbeni prostor crkve tako su danas popunile nikad viđene maštovite jelke, napravljene od starih cipela, kravata, CD-ova, vrećica, čepova, plastičnih čašica, puževa, školjki, drva, sušenog voća… Umjesto ulaznica, posjetitelji su mogli donirati novac za obuku pasa vodiča, a djeca su se sa slijepim osobama sprijateljila za vrijeme njihova posjeta vrtićima.
Izložbu su posjetila dječica iz Dječjeg vrtića “Galeb” koja su i zapjevala Zvončiće. Na otvorenje u Svetom Dominiku došle su i odgojiteljice, volonterke, pročelnik Joso Nekić i ostali zainteresirani, a izložbu je otvorio dogradonačelnik Darko Kasap.
– Odmah s ulaza se vidi da je ova izložba uspjela. Ideja je bila odlična, a izvedba je još bolja. Pohvaljujemo odgojiteljice i djecu i svakako podržavamo ovu akciju, posebice zbog njenog humanitarnog karaktera, rekao je Kasap.
Prisutnima se obratila i Biserka Belić, ravnateljica vrtića Radost.
– Ovo je naša peta izložba. Do sad su izložbene predmete izrađivala djeca uz malu pomoć odgojiteljica, a ove maštovite i čarobne jelke su radile odgojiteljice uz malu pomoć djece. Naša tradicija kićenja bora budi različite emocije, a najjači je onaj osjećaj kad sve u nama treperi u iščekivanju Božića, rekla je Belić te zahvalila svima na trudu uloženom u stvaranje tako lijepe izložbe.
Izložba će biti otvorena do 6. siječnja, a svi su pozvani da je dođu pogledati svakim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.
Svaka ova jela iz vrtića priča svoju priču. Jedna priča priču o djeci – napravljena je od kuglica sa slikama djece iz vrtićke skupine, s druge školjke pričaju priče iz morskih dubina, a mreže pričaju ribarovu priču…
Osim velike maštovitosti i truda, ove jelke pokazuju da se od raznih materijala, čak i otpadnih mogu napraviti zaista lijepe stvari, tako da ova izložba, osim humanitarnog i blagdanskog, ima i ekološki karakter.