Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Još jedna do savršenog učinka

17.12.2010. 23:00
Još jedna do savršenog učinka


U dosadašnjih deset kola domaćeg prvenstva Zadrani su ostvarili deset pobjeda


Samo jedna pobjeda potrebna je kuglačima Zadra da prvi dio domaćeg prvenstva završe savršenim učinkom. U dosadašnjih deset kola  ostvarili su deset pobjeda, a preostaje im samo domaći dvoboj  sa Zanatlijom.
– Teško da nas mogu dobiti  doma – rekao je Branislav Bogdanović, igrač Zadra, napomenuvši da Zanatlija igra dobro  kod kuće u Slavonskom Brodu,  ali da u Zadru ipak nemaju  šanse.
Sve u svemu, dugo Zadrani  nisu imali toliko dobru polusezonu. Drugo mjesto na Svjetskom Kupu bila je dobra uvertira u odlične nastupe na ostalim frontovima. Tako su zadarski kuglači prošlog vikenda  uspjeli bez većih problema proći  francuski Strasbourg u prvom  kolu Eurolige, a u domaćem  prvenstva još ih današnja utakmica dijeli od već spomenutog  savršenog učinka. Jedini problem Zadranima može biti svojevrstan umor koji se akomulirao nakon naporne polusezone i puta u Francusku, ali svejedno je teško očekivati da bi  igrači Šime Mijolovića mogli biti toliko umorni da propuste  priliku da gotovo neopterećeni  krenu u drugi dio sezone.
– U Francuskoj smo ipak došli  do rutinske pobjede. Odmah je  bilo jasno da prolazimo – rekao  je nakon francuskog dvoboja  trener Zadra.
Nakon današnjeg dvoboja  igrači zadarskog prvoligaša  neće imati previše vremena za  odmor. Vrlo brzo kreću pojedinačna regionalna natjecanja,  koja će kulminirati završnicom  u Zagrebu početkom iduće godine, a krajem siječnja ih očekuje i dvoboj četvrtfinala Europske lige i to protiv njemačke  Victorije Bamberg, suparnika  koji je Zadrane izbacivao iz istog natjecanje protekle dvije godine. Tako da će za još veće  stvari valjati zadržati ova razina  igre koju su kuglači Zadra prikazivali tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.