Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Počinju ovrhe dužnicima za komunalije

17.12.2010. 23:00
Počinju ovrhe dužnicima za komunalije


Ovih dana pokrećemo ovrhe prema 350 dužnika koji su dužni 4.000, prema njih 130 koji su dužni od 2 do 3 tisuće kuna za katastarsku izmjeru, kao i prema dužnicima za komunalnu naknadu i odvoz smeća za razdoblje od 2007. do 2009. godine, rekao je načelnik Miočić


Odmah na  početku prilikom utvrđivanja  dnevnog reda oporbeni vijećnik Jure Kožul (SDP) izrazio je nezadovoljstvo i neslaganje time što je rasprava o  obnovi spomen-obilježja  NOB-a u Ražancu, a koja je  uvrštena na njegov prijedlog,  “izbrisana” s dnevnog reda. Kako je pojasnio predsjednik vijeća Predrag Dušević (HDZ)  klub HDZ-a je donio takvu  odluku budući da se o njoj  prvotno mora očitovati Povjerenstvo za imenovanje ulica i  trgova u Ražancu na čemu se  upravo radi. Nezadovoljan  Kožul je kazao kako je potez  HDZ-a i većine članova Vijeća  neciviliziran čin s obzirom na  to da i u hrvatskom Ustavu  antifašizam slovi osnovnom  odrednicom, kako Vlada RH u  zadnje vrijeme pridaje osobitu  pozornost obnovi istih tih obilježja te  da njegov prijedlog  nema baš nikakve veze s imenovanjem ulica i trgova. Replicirajući Kožulu vijećnik  Božo Čolak (HDZ) je uz ostalo kazao da ovo nije vrijeme  1941. godine, da se sve mora  raditi po proceduri te da će ovo  pitanje doći na jednu od idućih  sjednica vijeća. Uz 8 glasova  za, 1 protiv i 1 suzdržan navedena je točka izostavljena.
Predsjednik OV-a Predrag  Dušević ponudio je vijećnicima na usvajanje nacrt proračuna za iduću 2011. godinu.  Vijećnici su ga jednoglasno podržali kao i projekciju proračuna za 2012. i 2013. godinu  u iznosu 12,1, odnosno 12,5  milijuna kuna.
Načelnik Dragutin Miočić  (HDZ) pojasnio je da će izvorni prihodi iznositi 11,8 milijuna kuna, s tim da se iz sfere  komunalne naknade, odvoza  smeća i katastarske izmjere  planira prikupiti 3 milijuna kuna, od poreza i prireza na  dohodak 1,7 milijuna kuna, od  strane potpora 1,2 milijuna kuna te još toliko od komunalnog  doprinosa i tako redom. Najviše sredstava, oko 8 milijuna  kuna usmjerit će se u izgradnju  i održavanje komunalne infrastrukture u Ražancu i sedam njegovih općinskih mjesta, za katastarsku izmjeru 2  milijuna kuna za potrebe  predškolskog odgoja, obrazovanje, kulturu i socijalnu skrb i  sport izdvojit će se oko pola  milijuna kuna…
– Odgovorno tvrdim da je  ovo realan i razvojni proračun.  Vodili smo računa o svim mjestima naše Općine te posebno o  trošenju sredstava. Ovo je naša  realnost. Ovom prilikom i vas  vijećnike želim potaknuti da  svi zajedno poradimo kako bi  se smanjio dug i kućanstava i  privrednih subjekata prema  općini. Na tom tragu moram  vas izvijestiti da na osnovi katastarske izmjere ovog trena  potražujemo 2 milijuna kuna  te skoro još toliko na osnovi  komunalne naknade i odvoza  smeća. Stoga ovih dana pokrećemo ovrhe prema 350  dužnika koji su dužni 4.000,  prema njih 130 koji su dužni od  2 do 3 tisuće kuna za katastarsku izmjeru, kao i prema  dužnicima za komunalnu naknadu i odvoz smeća za razdoblje od 2007. do 2009. godine, rekao je načelnik  Miočić.