Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadru Druga liga – po mjeri

17.12.2010. 23:00
Zadru Druga liga – po mjeri


Rukometaši Zadra, predvođeni novim trenerom Romanom Perinovićem, preksinoć su u Mocirama izborili  plasman među 16 najboljih  momčadi hrvatskog Kupa. U  susretu u kojem se domaći  sastav tražio u prvom, a u  drugom poluvremenu pokazao odlučnost te agresivnijom  obranom, polukontrama i  kontrama potvrdio status favorita, “plavi” su s 31:25 nadigrali vodičku Olimpiju, osmoplasiranu momčad Druge  lige. S obzirom da u finalu  Županijskog kupa Zadar nije  imao problema s Biogradom,  vodećom momčadi Druge lige, čini se da je Zadru Drugu  liga zapravo po mjeri. Naime,  u Prvoj ligi Zadrani pobjeđuju  “svake prijestupne”, a kako  stvari sada stoje Druga liga je  dogodine i zadarska realnost.
Zadar je u sastavu imao samo trojici iskusnijih igrača:  Humbolta, Jeraka i Cotu, a  njihov i angažman kadeta do  sredine je prvog poluvremena  bio dovoljan za održavanje  egala. Želeći steći uvid u mogućnosti svoje momčadi, Perinović je rotirao cijelu klupu  Zadra, a u obrani i napadu  isprobavao različite varijante.  Neke od njih, međutim, nisu  se pokazale uspješnim te su  gosti od 17. minute preuzeli  inicijativu. Njihova je prednost bivala sve izraženija, dok  se neposredno pred odlazak  na odmor popela na maksimalnih plus šest (10:16). Ipak,  efektnim pogotkom sa zvukom sirene Jerak je uspio prekinuti seriju gostujućih, dok je  njegov gol bio najava drugačijeg Zadra u drugom poluvremenu.
S Merharom na “prednjem”  u 5-1 zoni obrana Zadrana  ulijevala je puno više sigurnosti od propusne 6-0. Iz minute u minutu “plavi” su uspijevali paralizirati nalete Vodičana, a iz sve češćih kontri ili  odmjerenih udaraca uhvatiti  priključak. Od 20:20 u 41. minuti voda će tako teći isključivo na mlin domaćih. Dobrim izdanjem Jerak i Humbolt uspjeli su kompenzirati  nerealizirane zicere svojih  mlađih suigrača i priskrbiti  Zadru mirnu završnicu. Energetski pad Olimpije, evidentan u završnici, rukometašima  iz Mocira još je više olakšao  put do plasmana u osminu  finala.
– Zadovoljan sam nastupom, posebno u drugom poluvremenu. Pokazali smo  agresivnost u obrani, a do pobjede došli prvenstveno “lakim”  pogocima iz polukontri i kontri. Naravno, bilo je grešaka u  realizaciji, no s obzirom na  mladost i neiskustvo većine  igrača, oscilacije u igri nisu  začuđujuće – rekao je Romano Perinović, trener Zadra.
 


ZADAR – OLIMPIJA 31 (11) : 25 (16)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 30. Suci: Ante Pavić i Mate  Torbarina (oba Zadar).
ZADAR: Maruna, Klasanović, Jerak 5, Šeremet 1, Šimičević 6,  Vučetić 2, Peronja 4, Svorcina, Čirjak 1, Radaš, Cota, Humbolt 7,  Merhar 4, Maričić 1. Trener: Romano Perinović.
OLIMPIJA: Mrčela, Lovrić, Ergić, Šprljan 9, Škarić 2, Protega 2,  Storić 4, Kuač, Bilić 7 (7), Škerić 1. Trener: Stipe Bačić.
Sedmerci: Zadar -; Olimpija 7 (8).
Isključenja: Zadar 8 minuta; Olimpija 6 minuta.




 


Danas u Prelogu


Jesenski dio Prve HRL Zadrani će zaključiti današnjim (subota)  gostovanjem u Prelogu. Riječ je o odgođenoj utakmici 12. kola u kojoj  će se sastati dvije posljednje plasirane momčadi. U derbiju začelja tako  će snage odmjeriti sastavi na čijim su kontima upisana samo četiri  boda, izborena s jednom pobjedom i dva neodlučena ishoda. Statistika  sugerira da će se u 19 sati u Prelogu suprotstaviti momčadi podjednake  kvalitete, no brojke su u ovom slučaju tek varljivi pokazatelji. Zadar,  naime, kao i na većinu ovosezonskih gostovanja, i u Međimurje putuje  s oslabljenim sastavom. Stoga, bilo što osim poraza “plavih”” i  ponovnog preuzimanja fenjera bilo bi ravno velikom iznenađenju.  Posebno iz razloga što na gostovanje u Prelog sa strahopoštovanjem  odlaze i kudikamo kvalitetniji sastavi. Momčad će voditi Igor Nikolić, a  od iskusnijih će se igrača Zadra u sastavu naći samo Ivan Mijolović i  Ivan Lukežić.