Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Digidigidi digidi” – ruke u zraku uz novu mantru

17.12.2011. 23:00
“Digidigidi digidi” – ruke u zraku uz novu mantru


Dječaci su prije “Istine” čije su prvo izdanje rasprodali u samo dva dana, izdali dva albuma – “Drama” i “Kurve i laseri”. I jednim i drugim polako su dobijali nove fanove, no album “Istina” donio je potpunu prekretnicu i popularnost im je naglo porasla


Nakon dva rasprodana koncerta u Zagrebu, jednog u Rijeci i dva u Splitu koja tek slijede, i Zadar je Dječake dočekao nekoliko dana unaprijed rasprodanim koncertom. Koncert u Maraschinu ipak nije prvi zadarski nastup Dječaka. Rijetki se, naime, sjećaju kako su Dječaci prije dvije i pol godine nastupili u Arsenalu, pred pedesetak ljudi. Cijena karte je bila 10 kuna i koncert je održan u sklopu akcije “Hip hope a ne dop”.
Maraschino je donio sasvim novu sliku. Ekipa nabrijana na album “Istina”, trenutačno “najvrući” proizvod na estradnom nebu u Hrvata, okupljena u prvim redovima redom je znala sve tekstove pjesama. A Dječaci nisu razočarali; brzogovorni MC-i redali su hitove “Maci”, “Meko Sranje”, “Narodnu”, “Punjene paprike”… Delirij u publici nastao je kod “kontroverzne” pjesme Lovrinac te hita “Dalmacijo” na kojem su sve ruke u klubu bile u zraku uz neizbježnu mantru “digidigidi digidi”.
Zadarska publika posebnim je afektom dočekala Vojka Vrućinu te je prije koncerta izvikivala njegovo ime.
Dječaci su prije “Istine” čije su prvo izdanje rasprodali u samo dva dana, izdali dva albuma – “Drama” i “Kurve i laseri”. I jednim i drugim polako su dobijali nove fanove, no album “Istina” donio je potpunu prekretnicu i popularnost im je naglo porasla. Ovaj “put do slave” upravo zbog toga ne smrdi na instant uspjeh već pune klubove bez straha da neće imati čime ispuniti koncert.
Intervju sa zanimljivim trojcem bez dlaka na jezicima pročitajte u četvrtak, u prilogu Magazin Zadarskog lista. Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo govorili su nam o sukobu sa zadarskom gradskom upravom, bakinim kolačima, francuskom filmu…