Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Roko Sturnela i Božo Smolić najuspješniji Zadrani

Autor: Viktor Bogut

17.12.2012. 23:00
Roko Sturnela i Božo Smolić najuspješniji Zadrani

Foto: Filip BRALA



U kategoriji 2. Roko Sturnela je ostao korak do medalje jer je osvojio četvrto mjesto. Božo Smolić je bio peti, dok su Mateo Iveljić i Ivan Matak završili na diobi sedmog mjesta


Najbolji hrvatski  pikadisti okupili su se u velikom broju na drugom ovosezonskom Mastersu u organizaciji Hrvatskog pikado saveza koji je održan u Donjoj  Pušći pored Zaprešića. Iz Zadra je nastupilo 19 pikadista  koji su imali i ulogu – dobročinitelja. Naime, dio Zadrana prevezao je na natjecanje  skupinu pikadista iz Splita koji  su do Zaprešića doputovali  vlakom, ali zbog snijega nisu  mogli dalje. Nažalost, svi skupa su zakasnili na prvu disciplinu dana Cricket, ali su odigrali preostale dvije i osvarili  zapažene rezultate. Masters je  obilježila Vlatka Lešić, bivša  reprezentativka koja je zbog  fakulteta i posla propustila cijelu prošlu sezonu. Vlatka je  već na prvom ovosezonskom  mastersu dala naznake povratka u formu, a u Pušći je eksplodirala osvojivši zlato u sve  tri discipline. Veliki dan obitelji  Lešić upotpunio je stariji brat  Vladimir koji je slavio u elitoj  disciplini 501 DO. Njemu je to  bio šesti uzastopni finale u toj  disciplini na nacionalnim mastersima (sva četiri prošle sezone i prva dva ove), a pritom  je doživio tek jedan poraz.
Izmakla medalja
U konkurenciji igrača 2.  kategorije slavio je Alan Ljubić iz Zagreba pobjedom u  finalu protiv sve boljeg  Splićanina Mire Buhe, dok je  treći bio Mario Stanec iz Samobora. Među ukupno 34  igrača u 2. kategoriji nastupilo je čak 11 igrača iz Zadra.  Najviše uspjeha imao je Roko  Sturnela koji je ostao korak  do medalje budući da je osvojio četvrto mjesto. Božo  Smolić je bio peti, dok su  Mateo Iveljić i Ivan Matak  završili na diobi sedmog  mjesta te Mateo Bencun i  Daniel Krizman na diobi devetog mjesta. Dakle, čak šestorica među prvih dvanaest.
U disciplini parova najbolji  rezultat su osvarili Jure Jerak  i Božo Smolić koji su u konkurenciji 35 parova sastavljenih od najboljih hrvatskih pikadista (u parovima sve tri  kategorije igraju zajedno) osvojili dobro sedmo mjesto,  dok su Roko Sturnela i Ivan  Matak bili 13.
Zadrani dobri ukupno
Zadrani dobro stoje i na  ukupnom redoslijedu Masters liste nakon dva odigrana  mastersa, a među Top 20  igrača su četvorica Zadrana.  Nino Barić, junak prvog  Mastersa u Županji, na četvrtom je mjestu sa 77 osvojenih bodova, Roko Sturnela je šesti, Mateo Bencun  12. i Ivan Matak 13. Još da su  na vrijeme stigli u Pušću i  nastupili na Cricketu, sigurno bi bio još pokoji bod više  na njihovom kontu.
Budući da 14 prvoplasiranih na kraju sezone, odnosno  nakon sva četiri odigrana  Mastersa, ima osiguran nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, koji je na rasporedu krajem ožujka 2013.  u Zagrebu, za očekivati je da  će Zadar biti itekako brojno  zastupljen.
Kod trećekategornika je u  konkurenciji 42 igrača slavio  Alan Ljubić iz Zagreba, a od  osmorice Zadrana najviše  uspjeha je imao Šime Karamarko koji je zauzeo peto  mjesto, dok je Goran Salopek bio sedmi. Treba spomenuti 17. mjesto Luke Ađanskog koji ima tek 14 godina i  velika je nada zadarskog pikada.