Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za preživljavanje treba joj – posao

17.12.2013. 23:00
Za preživljavanje treba joj – posao


Božićna humanitarna akcija Udruge Brodarica ove se godine organizira za pomoć obitelji Zrinke Janeš, samohrane majke dvoje malodobne djece. Član Udruge Ante Rubeša jučer je na konferenciji za novinare pozvao građane da pomognu ovoj mladoj majci koja se našla u teškoj financijskoj situaciji.
– Prikupljanje novca je već počelo prodajom jelki ovdje ispred prostorija Mjesnog odbora Brodarica po akcijskoj cijeni od 150 kuna, a finale akcije je u subotu. Tad će se ovdje održati naš tradicionalni božićni sajam. Nastupat će tri benda, prodavat će se kuhano vino i grah, a bit će i nekoliko štandova s raznim proizvodima, a prihod ide obitelji Janeš. Želimo pomoći ovoj mladoj majci koja prije svega želi posao kako bi sama mogla voditi računa o svojoj obitelji, rekao je Rubeša. Pomoć se može upaltiti na broj računa u HPB-u 3211103209, a na ime prijateljice Marine Bulut.
– Moja obitelj je primjer surove realnosti današnjih mladih roditelja koji se bore za preživljavanje. Hvala svima koji su prepoznali moj apel. Željela bih raditi da mogu platiti stanarinu, režije i osnovne životne potrebe… Nakon mnogobrojnih molbi i razgovora za posao, samo čekam onaj jedan poziv da mi netko kaže da sam primljena. Imala sam obitelj, posao, neki ‘normalni’ put i na kraju sam ostala prepuštena samo sebi. Borila sam se u tišini, ali došla sam do zida. Alimentaciju ne dobijemo gotovo nikad. Hranimo se u pučkoj kuhinji i tamo su svi divni prema nama. Želim zahvaliti Nadi Gauti iz gradske uprave koja nas je predložila za ovu humanitarnu akciju. Tri tjedna smo bili bez struje, dok nam Grad Zadar i Caritas nisu pomogli platiti račun pa ćemo sad barem blagdane dočekati uz svjetlo, rekla je 28-godišnja Zrinka.