Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Barać: Zbog skraćene rotacije nismo imali ritam u obrani

17.12.2016. 23:00
Barać: Zbog skraćene rotacije nismo imali ritam u obrani


Nakon što je Neven Plantak ostvario dvije domaće pobjede na početku svog mandata na Višnjiku, stiglo je naglo triježnjenje u obliku dva gostujuća poraza. Dok je u Ljubljani kod Olimpije Zadar izgledao dobro i bio ravnopravan cijelu utakmicu te u neizvjesnoj završnicu propustio veliku priliku, u Beogradu kod FMP-a Zadrani su odigrali najgoru utakmicu od kada je Plantak sjeo na klupu. Protiv momčadi koja spada u najlošije u ABA ligi i koja je do utakmice sa Zadrom postizala najmanje poena u prosjeku po utakmici, Plantakovi igrači poraženi su s visokih 17 razlike, a uz to primili su i čak 94 poena. Kada primite toliko koševa teško je očekivati pobjedu.
– Odlučila je treća četvrtina u kojoj je FMP bolje reagirao. Dali su neke poene na isteku napada. Proigrao im je Čović i uspjeli su se odvojiti, iako mislim da smo mi boli bolj momčad u prvom poluvremenu – istaknuo je Boris Barać, igrač Zadra.
Inače, Zadar je u prvom dijelu djelovao bolje. Ozlijeđeni Jakov Vladović dobro je dirigirao napadom i Plantakova momčad bez problema je pronalazila put prema košu FMP-a. Iako obrana od početka nije bila na nivou, činilo se da će u drugom poluvremenu Zadrani pronaći način preuzimanja kontrole nad utakmicom. Pogotovo kada su poveli šest razlike.
– Imali smo skrećenu rotaciju i radi toga nismo uspjeli držati kontinuitet u obrani, što je u konačnici rezultiralo velikim brojem primljenih poena – dodao je Barać.
Zadrane sada očekuje serija teških utakmica. Već u utorak u A-1 ligi gostuju u Zagrebu kod Cedevite, tri dana kasnije u Zadar stiže Škrljevo, a u ponedjeljak 26. prosinca slijedi dvoboj s Budućnosti. Potom ponovno u Beograd, ovaj put kod Crvene zvezde pa novi dvoboj s Cedevitom, ovaj puta u ABA ligi. U svakom slučaju i u Ljubljani i u Beogradu protiv FMP-a košarkaši Zadra imali su priliku osvojiti bodove i dovesti se u lagodn(ij)u situaciju. Iako u ABA ligi i dalje Zadrani nemaju loš učinak, izrazito su blizu opasne zone i samo jedan kiks može napraviti mnogo štete i dovesti paniku u “grad košarke”.