Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Luki naslov, Frani četvrtfinale Solina

18.01.2011. 23:00
Luki naslov, Frani četvrtfinale Solina


Teniska obitelj Ninčević iz Sukošana na opsežan je popis osvojenih turnira prekjučer upisala još jedan. Svladavši Ivana Tomaša, uzdanicu domaćeg Dalmacijacementa, Luka Ninčević slavio je u finalu dvoranskog Otvorenog prvenstva Solina, a u konkurenciji igrača do 14 godina iskazao se i 12-godišnji Frane, koji se može pohvaliti plasmanom u četvrtzavršnicu. Nakon jednogodišnje stanke, uzrokovane respiratornim problemima, Luka se tako na najbolji način vratio bijelom sportu, dok je Frane demonstrirao zašto je u svom uzrastu vodeći u Hrvatskoj, a 14. na rang listi HTS-a za U14 igrače.
– Luka je do sada osvajao turnire u uzrastima do 10 i 12 godina, no jako nas veseli njegov prvi naslov u konkurenciji igrača do 14. Isto tako, drago nam je zbog činjenice da iz dana u dan igra sve bolje, pokazujući da su zdravstveni problemi konačno iza njega. Nadam se da bi do svibnja, kada je na rasporedu Prvenstvo Hrvatske, mogao dogurati do prvih pet na rang listi – rekao je Miro Ninčević, otac trenutačno 38. tenisača na HTS-ovoj listi.
Razloga za zadovoljstvo Miro Ninčević imao je i nakon nastupa svog drugog sina. Frane je u konkurenciji 24 najbolja tenisača Dalmacije dogurao do plasmana među osam. Zaustavio ga je upravo Ivan Tomaš, kasniji finalist.
– I Frane je odigrao više nego dobro. Ne zaboravimo da je on dvije godine mlađi od većine sudionika ovog turnira. U nastavku sezone obojica će nastaviti s nastupima u svom uzrastu, ali i natječući se među starijim igračima. Luka će paralelno igrati turnire za igrače do 16, a Frane do 14 godina – upoznaje nas Miro Ninčević.
Prvi sljedeći nastup Ninčevići bi trebali imati koncem siječnja u Stobreču, gdje će se također održati dvoransko Otvoreno prvenstvo (U 14).