Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iz ninskog proračuna infrastrukturi 14,8 milijuna kuna

18.01.2012. 23:00
Iz ninskog proračuna infrastrukturi 14,8 milijuna kuna


Vodstvo Grada Nina pokrenulo je akciju završetka izgradnje lani započetih infrastrukturnih projekata, kao i gradnju novih kapitalnih objekata. Za te će se namjene iz proračuna izdvojiti 14,8 milijuna kuna, a očekuje se i financijska potpora ministarstava kulture i gospodarstva
Vodstvo Grada Nina na čelu s gradonačelnikom Emilom Ćurkom u prvim danima ove godine pokrenulo je široku akciju završetka izgradnje lani započetih infrastrukturnih projekata, kao i gradnju novih kapitalnih objekata. Za te će se namjene iz proračuna izdvojiti 14,8 milijuna kuna, a očekuje se i financijska potpora određenih ministarstava, prije svega Ministarstva kulture te Ministarstva gospodarstva.
Za ninske ulice 300 tisuća kuna
Tako upravo radnici ninskog komunalnog gradske tvrtke Komunalije i odvodnja d.o.o. rade na izgradnji nogostupa i asfaltiranju ulica u samom Ninu, za što će se izdvojiti oko 300.000 kuna.
U Poljica Brigu i to na dijelu iznimno prometne županijske ceste Ž604, koja od križanja s cestom za Ražanac i otok Pag prolazi centrom Poljica Briga na istok u smjeru Ninskog Dračevca, Visočana i Poličnika izvode se poslovi na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u ukupnoj dužini od oko 1.450 metara, širine 1,5 metara. Uklonjeni su stari dotrajali drveni rasvjetni stupovi i na njihovo mjesto radnici Komunalija i odvodnje postavili su 30 novih stupova čija je pojedinačna visina osam metara. Sve je zapravo pripravno za postavljanje asfaltnog sloja koji će do konca ovog tjedna postaviti radnici vrške tvrtke “Maraš”.
Nadalje, asfaltirane su dvije mjesne ulice te su izgrađena i dva autobusna ugibališta. Za navedene poslove izdvojit će se između 450 i 500 tisuća kuna.
Najviše radova u Zatonu
 U Žeravi se asfaltiraju dvije mjesne ulice svaka u dužini od oko 150 metara te se radi na izgradnji nogostupa uz glavnu prometnicu u centru mjesta. Ovi poslovi koštat će oko 60.000 kuna.
Kao u Žeravi i u Ninskim Stanovima asfaltiraju se ulice za što je pripremljeno 60.000 kuna.
Ipak po onome što se može na terenu zamijetiti najviše se trenutačno radova izvodi u Zatonu.
Kako nam je rekao pročelnik gradskog komunalnog odjela Jozo Mustać krenulo se u izgradnju prve faze mjesne mrtvačnice neposredno uz mjesno groblje za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 400.000 kuna.
Radovi su povjereni zadarskoj građevinskoj tvrtki Grgić d.o.o. i kako ističe Mustać objekt mrtvačnice sa svim pratećim sadržajima bi trebao biti u funkciji do početka ljeta.
– Do početka ljeta i turističke sezone također bi trebali biti završeni poslovi na uređenju obalnog pojasa te izgradnji nove trafostanice na Sridnjem putu. Nadalje, ovih se dana krenulo u rekonstrukciju jedne od centralnih ulica u mjestu. Riječ je o ulici koja vodi prema plaži Pliša na kojoj radnici vrške tvrtke “Maraš” i privlačke tvrtke “Glavan” zajednički rade na sustavu za odvodnju oborinskih voda, kao i na postavljanju novog asfaltnog sloja, kaže Mustać te na kraju pojašnjava da se u Ulici zatonskih težaka nastavilo s uklanjanjem oronulih suhozidova te izgradnjom novih kamenih zidova u dalmatinskom stilu.