Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uhvaćeni u krađi goriva

18.01.2012. 23:00
Uhvaćeni u krađi goriva


Baš u trenutku kada su pretakali benzin naišli su interventni policajci i na djelu uhvatili 23-godišnjaka i tri godine mlađeg mladića iz Zadra.
Događaj se zbio u srijedu nešto iza ponoći, u Ulici Benka Benkovića u Zadru, a mladići su krali gorivo iz kamiona MAN, u vlasništvu 26-godišnjaka. Kao dokaz krađe, policajci su im pronašli i “alat” – dvije plastične kante s oko 40 litara goriva i gumeno crijevo. Obojica su uhićena i nad njima je jučer još uvijek bilo u tijeku kriminalističko istraživanje zbog teške krađe.
Policajci pronašli kradljivca mobitela
Zadarski su inspektori dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je početkom siječnja u noćnom klubu u Ulici Kolovare u Zadru, ukrao mobitel alcatel u vlasništvu 37-godišnjaka, vrijedan više od tisuću kuna. Mobitel je vraćen vlasniku, a protiv njega je državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog krađe.
No, za lopovom koji je tijekom proteklih desetak dana u Gračacu provalio u kuću 44-godišnjaka i ukrao mu više komada električnog alata, posuđe i odjevne predmete, u vrijednosti od desetak tisuća kuna, još uvijek se traga.
Dok je ona “noćarila” ukrali joj mobitel i parfem
U noćnom klubu na Kolovarama u Zadru, u nedjelju u ranim jutarnjim satima, ukraden je mobitel i parfem u vlasništvu 25-godišnjakinje Zadranke. Mobitel je vrijedan nekoliko tisuća kuna. A, u proteklih mjesec dana, u Novigradu s kontejnera za smeće, skinuta su i odnesena metalna vrata, vrijedna nekoliko tisuća kuna.
Akcija Vikend
U sklopu Akcije Vikend zadarski su policajci u nedjelju oko 19 sati, na Jadranskoj cesti u Zadru, zaustavili 43-godišnjeg vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,71 promila. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Alkotestirana su još 153 vozača, od kojih je njih 17 bilo pod utjecajem alkohola.
Sveukupno je zbog kontrole bilo zaustavljeno 319 vozača, a policajci su poduzeli 154 represivne mjere. Iz prometa je isključeno 18 vozača i četiri vozila.
Proteklog se vikenda dogodilo i deset prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila teške, a tri lakše ozljede.