Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jazine uzvraćaju Sukošanu

Autor: Viktor Bogut

18.01.2013. 23:00
Jazine uzvraćaju Sukošanu

Foto: Marin GOSPIĆ



 Sukošan, kao momčad koja je prošle sezone preko B-1 lige izborila nastup u A-2 ligi u prvom dijelu sezone stekla je epitet možda i najugodnijeg iznenađenja. Njihov cilj je isključivo bio ostanak u ligi, ali kako je prvenstvo počelo, tako je Sukošan počeo i pobjeđivati. Odličan prvi dio sezone i nešto slabiji drugi stavio je Sukošance na šesto mjesto (od 12 klubova) A-2 lige, bezbrižnu sredinu koja im omogućava relativno miran nastavak prvenstva, jer ostanak ne bi smio doći u pitanje. Jednu od najvećih pobjeda Sukošanci su doživjeli u gostima kod Jazina (na Višnjiku) gdje su potpuno iznenadili objektivno mnogo jaču momčad. U nedjelju je na rasporedu uzvrat. Jazine će u Sukošanu pokušati uzvratiti domaćinima, a najjaču kariku imaju u Roku Čikliću koji redovito stavlja 30-ak, a nekada i preko 40 koševa. Jazine, koje su fantastična napadačka momčad redovito zabijaju preko 100 koševa, ali problem je obrana pa oni i redovito primaju preko 100 poena.
Što se tiče ostalih županijskih ligaša, Poličnik u nedjelju dočekuje DOŠK i tu problema ne bi smjelo biti. Sve osim glatko pobjede vrlo dobrih košarkaša iz Poličnika bilo bi iznenađenje. Još lakše bi trebalo biti Sonik-Puntamici koja danas dočekuje Cetinu. Puntamičani u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu doživjeli niti jedan poraz i na odličnom su putu da osvoje prvo mjesto u A-2 ligi koje nosi kvalifikacije za A-1 ligu.
Raspored 13. kola: Sonik-Puntamika – Cetina (subota, 16) Sukošan – Jazine (nedjelja, 17), Poličnik – DOŠK (nedjelja, 18), Šibenik – Omiš Galeb, Kaštela – Metković, Trogir – Solin.


Šibenik kod Jazina


Tijekom idućeg tjedna odigrat će se 14. kolo A-2 lige – jug, tako da klubovi neće imati pretjerano puno vremena za odmor. Od tog kola valja izdvojiti gostovanje Šibenika kod Jazina. Šibenčani su jedini pratitelji Sonika u borbi za prvo mjesto, ali su u prvoj međusobnoj utakmici slavili Puntamičani, tako da bi eventualni novi poraz Šibenika vjerojatno izbacio iz borbe za prvo mjesto.