Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odgođeno suđenje Borisu Škuliću i Ferdi Perinoviću

Autor: Suzana Bandić

18.01.2013. 23:00
Odgođeno suđenje Borisu Škuliću i Ferdi Perinoviću

Foto: Filip BRALA



Borisa Škulića u sudnicu Općinskog suda jučer je doveo policijski službenik, no rasprava je odgođena zbog bolesti njegova odvjetnika Slavena Dmitrovića i nedolaska drugooptuženog Ferdinanda Perinovića i njegova odvjetnika. Suđenje se nastavlja krajem veljače


Zbog bolesti Slavena Dmitrovića, odvjetnika prvooptuženog Borisa Škulića, te nedolaska drugoptuženog Ferdinanda Perinovića i njegova odvjetnika, sutkinja Općinskog suda u Zadru Iva Lovrin odgodila je jučerašnju raspravu protiv bivših direktora Narodnog lista optuženih da su još koncem prošlog stoljeća, kao odgovorne osobe, u tvrtki Narodni list d.o.o. neisplatom doprinosa i drugih davanja državu oštetili za iznos od 336 tisuća kuna.
Kako se na posljednjem ročištu nije pojavio prvooptuženi, njega je jučer u sudnicu doveo policijski djelatnik, no suđenje će se nastaviti krajem veljače.
Općinsko državno odvjetništvo Perinovića i Škulića tereti da su od sredine 1998. pa do veljače 2000. godine naložili administrativnim djelatnicima da dio novca prodaje novina u iznosu od oko 300 tisuća kuna ne prikažu u poslovnim knjigama, već u pomoćnim evidencijama. Prema navodima optužnice, oni su od tog iznosa 100 tisuća kuna isplatili na ime kolportera zaposlenih bez ugovora, a 200 tisuća kuna da su uplatili na račun tzv. crnog fonda. Potom su s tog računa oko 160 tisuća kuna podignuli kako bi zaposlenicima isplatili plaće, no na spomenute iznose nisu isplatili doprinose. Osim navedenog, tereti ih se i da su temeljem nevjerodostojnih putnih naloga za isto razdoblje isplatili 140 tisuća kuna, čime su u konačnici Narodnom listu pribavili korist od 336 tisuća kuna, a za isti iznos oštetili državni proračun.
Pred Općinskim sudom u Zadru u svezi s istim kaznenim djelom vodi se i parnični postupak kojim vlasnici Narodnog lista, budući da su spomenuti iznos namirili Državi, potražuju taj novac od Škulića i Perinovića.