Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Protiv Zanatlije za ostanak na vrhu

Autor: Viktor Bogut

18.01.2013. 23:00
Protiv Zanatlije za ostanak na vrhu


Vrlo neugodno gostovanje danas će imati kuglači Zadra u Slavonskom Brodu. Da bi se ostalo i dalje na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice valja svladati domaću Zanatliju, vrlo kvalitetnu momčad, koja je vrlo neugodna na svom terenu. Slavonci su u dosadašnjih 12 kola ostvarili polovičan uspjeh, odnosno slavili su šest puta i isto toliko puta izgubili. Ne treba niti govoriti da imaju vrlo dobar omjer na svom terenu. S druge srane, Zadrani su u 12 kola samo jednom izgubili i za sada drže jednu pobjedu uzmaka nad glavnim konkurentima za titulu, momčadima Zaprešića i Konikom Osijeka.
Prvi nastup u drugom dijelu sezone Zadrani su imali prošli vikend kod kuće protiv Radnika. S glatkom pobjedom (7:1) bezbolno su prošli onu prvu, često i neugodnu prepreku, a dodatni zalet za osvajanje titule pokušat će hvatati danas. Eventualna pobjeda jamčila bi Zadranima daljnji, i to poprilično dugi ostanak na vrhu, jer nakon gostovanja u Slavonskom Brodu, Zadrani imaju dvije relativno lagane utakmice na svom terenu. A četiri uvodne pobjede omogućile bi itekako lakši i opušteniji nastavak prvenstva u kojemu je cilj zauzeti jedno od prve tri pozicije koje vode u jedno od europskih natjecanja, a u tom slučaju i daljnji napad na titulu bio bi realan, isto kao što bi se realno Zadrani stavili u ne tako laku situaciju ako kiksaju kod momčadi koja objektivno nije u njihovom rangu.
Što se tiče ostalih kandidata za titulu, Konikom Osijek gostuje kod svog gradskog rivala Kandit Premijera i u toj utakmici ne bi smio imati prevelikih problema, dok Zaprešić gostuje kod Medveščaka 1958, sastava koji je objektivno najneugodnije iznenađenje prvenstva. Zanimljiv će biti i splitski dvoboj između domaćeg Poštara i odličnog Velebita.
Raspored 13. kola (subota): Zanatlija – Zadar, Rijeka – Željezničar, Radnik – Grmoščica, Kandit Premijer – Konikom Osijek, Medveščak 1958 – Zaprešić, Poštar – Velebit.