Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Večeras izložba o iznimnom sportskom putu Fantele i Marenića

18.01.2017. 23:00
Večeras izložba o iznimnom sportskom putu Fantele i Marenića


U Gradskoj loži Narodnog muzeja Zadar večeras će se  svečano otvoriti izložba “Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića”. Izložbu su priredili Narodni muzej Zadar i Grad Zadar, a organizira se u povodu osvajanja zlatnog odličja  u jedrenju u klasi 470 na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Šime Fantele i Igora Marenića.
Njihov izniman sportski put i uspjesi prezentirat će se na izložbi fotografijama, odličjima i video zapisima.
Kustosica izložbe je Nevena Štokić, kustosica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, a priredila ju je skupa s Edom Fantelom.
– Izložba, možda, nema toliki umjetnički značaj, ali je izuzetno posebna. Njome se obilježava uspjeh Šime Fantele i Igora Marenića na Olimpijskim igrama u Riju, ali je ujedno i podsjetnik na njihov sportski put.  Naime, kroz fotografije možemo pratiti njihove početke, još dok nisu  djelovali zajedno, pa sve do velikog prošlogodišnjeg uspjeha u Brazilu.  Uz fotografije iz Rija, za koje smo dobili dopuštenje, tu su i one zadarskih  autora, kao što su Marin Gospić, Zvonko Kucelin, Jure Mišković… Posebnost izložbe biti će jedrilica s kojom su osvojio medalju na Olimpijskim  igrama, istaknula je Nevena Štokić.
Izložba se može razgledati do 10. veljače 2017.