Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Joviću zbog dilanja tri godine zatvora

Autor: Minja Gugić

18.02.2010. 23:00
Joviću zbog dilanja tri godine zatvora


Branimir Ivas kao prvooptuženi osuđen je na tri godine i pet mjeseci, Oliver Jović na tri godine zatvora dok su Tihomil Nezirović i Milena Gvardilol osuđeni uvjetnom osudom. Oliver Jović danas se nije pojavio na izricanju presude jer se loše osjećao
Zbog posreda i “dilanja” heroina danas je na Županijskom sudu u Zadru Branimir Ivas osuđen na tri godine i pet mjeseci, bivši vlasnik radio postaje Donat FM i bivši suvlasnik te direktor Zadarfesta Oliver Jović na tri godine zatvora dok je Tihomil Nezirović osuđen na godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine.
Četvrtooptužena u ovom slučaju Milena Gavrdiol također je uvjetno osuđena, a riječ je o zatvorskoj kazni u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.
Nakon izricanja presude Branimir Ivas je nakon 15 mjeseci pušten na slobodu.
U obrazloženju presude predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić je kratko pojasnio kako je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno kako su optuženici krivi te da su počinili kaznena djela koja su im optužnicom i stavljena na teret.
– Što se tiče Ivasa odlučujući o visini zatvorske kazne, Sudsko je vijeće uzelo u obzir činjenicu da je višestruki recidivista, a kao olakotna okolnost cijenila se njegova smanjena ubrojivost te činjenica da je u pitanju mala količina droge.
Što se pak tiče Olivera Jovića, olakotna je okolnost da je do sada neosuđivan, a Nezirović je osuđen na uvjetnu kaznu jer je dao veliki doprinos otkrivanju ovog kaznenog djela. Milena Gvardiol osuđena je također uvjetno- rekao je kratko u obrazloženju presude sudac Boris Babić.
Oliver Jović jedini se nije pojavio na izricanju presude, a njegov odvjetnik Gordan Nižić ga je opravdao rekavši kako se Jović loše osjeća.
Prema optužnici zadarskog tužiteljstva Branimir Ivas, Oliver Jović kao i Tihomil Nezirović teretili se za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine, dok se Milena Gvardiol teretila za posjedovanje heroina i metadona.
Ivasu se na teret stavljalo da je u više navrata heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol.
Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama koje je Nezirović sakrio uz paket mlijeka, a kasnijim pretresom njegova stana, kao i stanova koje su koristili Ivas i Jović, pronađene su im precizne vage i manje količine heroina.
Presuda je nepravomoćna, tako da će konačnu riječ imati Vrhovni sud Republike Hrvatske.