Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prvenstveno sam sretan zbog pobjede Zadra

Autor: Drago Bajković

18.02.2013. 23:00
Prvenstveno sam sretan zbog pobjede Zadra

Foto: Marin GOSPIĆ



Kada sam u 60. minuti pogodio vratnicu ulovio sam se za glavu pomislivši: pa neće me valjda zaobići zgoditak? Pucao sam tada u rašlje, ali je Delač vršcima prstiju loptu usmjerio u vratnicu. No u 88. minuti nije uspio – kazao je Perica


U šest oglednih utakmica koje je Zadar igrao tijekom priprema za proljetni dio prvenstva nije “probušio” suparničkog vratara. Ali, nije bio zabrinut. Uoči utakmice u Zaprešiću nije htio najavljivati ništa spektakularno, iako bismo se mogli kladiti da se oštrio za svoj prvijenac u 2013. godini. U 60. minuti utakmice u Zaprešiću lopta je nakon njegova udarca uz lagani dodir Delača završila u vratnici. Nije ga to obeshrabrilo, dvije minute prije završetka utakmice ni “hobotnica” Delač nije mogla ništa učiniti. Perica je podignuo ruke u zrak, a njegovi suigrači potrčali su mu u zagrljaj. A kako i ne bi, bio je to gol vrijedan gostujuće pobjede. Priznat ćete, nije mala stvar. Pogotovo za jednog 17-godišnjaka.
– Zadovoljan sam, ma što zadovoljan presretan. Prije svega zbog naše pobjede – kazivao je uz smiješak mladi Perica.
Peričin arsenal
– Svi smo presretni zbog ove pobjede. Pripremali smo see za ovu utakmicu, jer smo bili svjesni koliko nam ona može donijeti. Na kraju kada sve zbrojimo i oduzmemo bili bi jako nezadovoljni da iz Zaprešića nismo donijeli tri boda. Prije svega zbog onoga što se zbivalo na travnjaku stadiona u Zaprešiću.
Sjetio se Perica naše tvrdnje da ubojiti arsenal čuva za prvenstvene utakmice.
– Naravno da mi je prolazilo kroz glavu to da nisam pogodio ni jednom u oglednim utakmicama tijekom priprema. Ali, iskreno, nisam se opterećivao time jer sam znao da gol dolazi kao nagrada za trud i dobru igru. Moram priznati da sam, ipak u 88. minuti osjetio veliko olakšanje. I neizmjernu sreću.
Kada sam u 60. minuti pogodio vratnicu ulovio sam se za glavu pomislivši: pa neće me valjda zaobići zgoditak? Pucao sam tada u rašlje, ali je Delač vršcima prstiju loptu usmjerio u vratnicu. No u 88. minuti nije uspio.
Bilo je teško igrati u blatu travnjaka u Zaprešiću.
– Stvarno je bilo teško, na terenu kao da je bilo živo blato. Do gležnja smo upadali u njega. Imao sam jednu situaciju u drugom poluvremenu kada sam mogao krenuti sam na Delača, ali je lopta zapela u blatu. Pokazalo se da nam je itekako pomoglo vježbanje na blatnjavim travnjacima u Zadru prije odlaska u Zaprešić.
Čini se da ste po prilikama i ranije mogli riješiti pitanje pobjednika.
Motivacija iz novina
– Istina, ali Delač je domaćine svojim obranama držao u igri. Cijelu utakmicu mi smo bili konkretnija momčad, stvarali prigode, ali nismo uspijevali otključati njihova vrata. Prilike smo imali Mršić, Gržan i ja. Pokazalo se još jednom da smo odradili odlične pripreme, da su trener Ferdo Milin i kondicijski trener Edi Stipić sve odlično osmislili i zato smo u završnici utakmice djelovali još uvijek svježe.
Gležanj Perica mora lediti, primio je jedan nezgodan udarac već u početku utakmice.
– Istina, već u 2. minuti Batur mije uletio nešto žešće, međutim, stisnuo sam zube i izdržao do kraja. Bilo je u početku utakmice nekoliko oštrijih startova sa strane domaćina. Kao da su nam htjeli pokazati tko je gazda na travnjaku. Mi smo, međutim, dokazali da to nije tako.
Svjestan je Perica, kao i njegovi suigrači da je u Zaprešiću napravljen tek maleni dio posla.
– Fantastična je stvar pobjedom, i to još u gostima otvoriti nogometno proljeće, međutim, svjesni smo, a rekao nam je to odmah i trener Milin u svlačionici, da nema nikakve euforije. Pred nama je teško gostovanje u Kranjčevićevoj i tek ako tamo dođemo do pozitivnog rezultata napravili smo pravi posao. Jedan poraz uz pobjede naših konkurenata i opet smo jedan bod razlike s njima. Želimo pobjeđivati u serijama jer je to jedini način da što prije osiguramo prvoligaški ostanak.
Ćiro Blažević je rekao da Zagreb neće ispasti, valjda aludirajući na to da će to biti Zadar.
– U svlačionici nam stoji novinski isječak iz SN u kojem piše da iz Lige ispada Zadar. Zalijepljen je na zid da nas iz dana u dan ponovno motivira. Možda će nekoga razočarati, ali, Zadar neće ispasti iz Prve HNL – kazao je na kraju odlučni mladac Stipe Perica.