Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S Varteksom prva prigoda

Autor: Drago Bajković

18.03.2009. 23:00
S Varteksom prva prigoda

Foto: Vedran SITNICA



Svi će se složiti da domaći raspored za momčad Dalibora Zebića neće biti nimalo lagan. Nitko nije nepobjediv, ali sasvim je realno za očekivati da se neće imati stopostotan učinak na domaćem terenu.


Ostalo je još jedanaest kola do kraja nogometne sezone 2008./09. Zadar je i dalje posljednji na ljestvici, ali zaostatak za Croatijom iz Sesveta i Interom više nije toliko velik kao kroz zimsku stanku. Tada je Zadar za Croatijom zaostajao velikih pet bodova, a sada je to svedeno samo na jedan jedini bod. Inter je nakon posljednjeg poraza kod kuće od Osijeka tek na dva boda prednosti ispred momčadi sa Stanova. Nakon 22 kola koliko je odigrano do sada kreće se u treću fazu natjecanja, a parovi su formirani na osnovi trenutačnog poretka. Šest prvoplasiranih momčadi imat će u preostalih jedanaest kola utakmicu više kod kuće. Interesantno je analizirati tko će s kim igrati kod kuće, a tko na strani. Prije svega za navijače Zadra važno je s kim će momčad sa Stanova igrati kod kuće, a također je interesantno pogledati i koga će Sesvećani i Zaprešićani ugostiti, a kome će u goste.
Varaždin novi početak
Najprije ćemo utvrditi gdje će se sudariti ove tri momčadi s dna prvoligaške ljestvice. U 31. kolu Zadrani će na Stanovima ugostiti Croatiju i ta bi prednost domaćeg terena trebala imati veliku težinu. Ove sezone Zadar nažalost nema dobrih iskustava sa Sesvećanima, poraženi su i u gostima i na stadionu u Stanovima. Nadamo se i vjerujemo da će ovog puta biti treća sreća. Što se tiče drugog Zadrovog konkurenta Intera, tu će utakmicu izabranici Dalibora Zebića igrati u Zaprešiću. S obzirom kako Inter u posljednjim kolima prolazi na svom terenu možemo se samo nadati da će tako i nastaviti. Inače u međusobnom skoru i Zaprešićani su bolji od Zadrana, na svom terenu osvojili su tri boda, a na Stanovima remizirali.
Zadar će u nastavak prvenstva, kao i njegova dva konkurenta krenuti na gostovanju. Priča za momčad sa Stanova počinje u Varaždinu, dok će Inter u Šibenik, a Croatia u Rijeku. Što se tiče domaćih utakmica Zadrani će na Stanovima ugostiti Rijeku, Slaven Belupo, Hajduk, Cibaliju i Croatiju S. Svi će se složiti da domaći raspored za momčad Dalibora Zebića neće biti nimalo lagan. Nitko nije nepobjediv, ali sasvim je realno za očekivati da se neće imati stopostotan učinak na domaćem terenu. Zato će valjati osvojiti i pokoji bod na strani, što Zadranima dosad nikako nije polazilo za nogom u prethodna 22 kola. Tek jedan bod u Kranjčevićevoj mizeran je učinak. U gostima će Zadrani pokušati do pokojeg boda protiv Varteksa, Šibenika, Dinama, Osijeka, Intera i Zagreba. S obzirom na suparnike kazali bismo da šanse postoje, ali morat će se prikazati puno bolji nogomet nego do sada.
Croatia i Inter
Kad je riječ o Croatiji Sesvete oni će nakon gostovanja u Rijeci još na noge Slaven Belupu, Hajduku, Cibaliji, Zagrebu i Zadru. Što se tiče suparnika s kojima će igrati na svom terenu oni su sljedeći: Šibenik, Dinamo, Osijek, Inter i Varteks. Nekako se čini da je raspored podjednako težak, ili lak, i na strani i kod kuće.
I na kraju Zaprešićani. Inter će u goste Šibeniku, Dinamu, Osijeku, Zagrebu, Croatiji i Varteksu. Na svom će terenu ugostiti Slaven Belupo, Hajduk, Cibaliju, Zadar i Rijeku. Sličan komentar kao i za Sesvećane, i lako i teško podjednako. Još jedna stvar upada u uči, a to je da će i Inter i Croatia u posljednjem kolu igrati na svom terenu, Inter protiv Rijeke, a Croatia protiv Varteksa. Zadar nije te sreće, on će u posljednjem kolu na noge Zagrebu. Tko zna, možda već tada bude sve riješeno, nadajmo se da će to značiti da su Zadrani i dalje ostali prvoligaši.


 GLEDANJE UTAKMICE UMJESTO TRENINGA




Jučer ujutro Zebić je zakazao trening, ali igrači nisu oblačili radno odijelo.
– Nećemo izlaziti na teren nego ćemo zajedno pogledati snimku utakmice sa Zagrebom. S tom praksom počeli smo prošli tjedan i na taj način želim svakom igraču u konkretnoj situaciji pokazati gdje je pogriješio, odnosno što je trebao, a nije učnio – objašnjava Zebić. Onaj pravi trening u punoj sportskoj opremi održan je poslijepodne.