Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Porazi nas neće pokolebati

Autor: Andrija Prović

18.03.2010. 23:00
Porazi nas neće pokolebati

Foto: Filip BRALA



Vjerujem u ovaj sastav, kao i u naš plasman u Premijer ligu – kaže Paleka
Sveprisutna kriza očito nije zaobišla ni Mocire. Nakon posustajanja u 18. kolu u Županji, rukometaši Zadar Slada izgubili su i prvu ovosezonsku domaću utakmicu. U srijedu ih je u osmini finala Kupa zaustavila Moslavina. U utakmici koja je obilježena brojnim preokretima domaći igrači stali su u samoj završnici te propustili priliku za plasman dalje.
Može li se poraz od Moslavine okarakterizirati kao novo razočarenje Zadar Slada?
– Iako svaki poraz boli, ne mogu reći da sam razočaran našom izvedbom u Kupu. Pružili smo dobru partiju i igrali dobro većim dijelom susreta. Pali smo u završnici kada smo u posljednjih šest minuta napravili previše grešaka u napadu, posebno kod izvođenja sedmeraca. Smatram da smo trebali ići još više “na glavu”, a nedostajala je i kolektivna igra. No zalaganje mojih igrača ne može se osporiti. Žao mi je, bili smo blizu pobjedi, ali Moslavina zasluženo ide dalje – kaže Roko Paleka, trener Zadrana.
S obzirom da su ambicije Zadra ove godine usmjerene na osvajanje jednog od prva dva mjesta u prvenstvu, odnosno direktan ulazak u Premijer ligu, koliko vam je uopće značio plasman u Kupu?
– Niti u Kup nismo ušli bez ambicija. Želja nam je bila dogurati što dalje, međutim, moramo znati svoje prioritete. Oni se, naravno, odnose na prvenstvo i ulazak u Premijer ligu. Primjerice, mogao sam u igru poslati Marijana Bašića koji bi vjerojatno donio prevagu na našu stranu, no, na taj bi način riskirali obnavljanje njegove ozljede, tj. umanjili svoje šanse u nastavku prvenstva.
I dalje ste na poziciji koja vam osigurava plasman u viši rang, međutim, dojam je da su zadarska kola nakon dva uzastopna poraza sada krenula nizbrdo.
– Nitko nije imun na poraze, pa tako ni mi. No, ova momčad ima snage, dovoljno znanja i motivacije da uspije u svojoj nakani. Vjerujem u ovaj sastav, kao i u naš plasman u Premijer ligu.
Za takvo što trebat ćete početi i s gostujućim pobjedama. U sedam preostalih kola dva najteža ispita očekuju vas kod Ivančice i Senja?
– Slažem se da su to jedne od odlučujućih utakmica, no stalno ponavljam, idemo korak po korak. Trenutačno razmišljamo samo o 19. kolu i Kaštelima.
 


 POVRATAK NINA JERAKA


Unatoč crnim prognozama o pauzi do kraja sezone, Nino Jerak vraća se u zadarske redove već za desetak dana. Razigravač Zadar Slada obavio je specijalistički pregled u Zagrebu na kojem je utvrđeno da ruptura meniska desnog koljena ipak nije ozbiljnije prirode. Jerak kaže da će s treninzima započeti nakon 20. kola kada Zadrani gostuju u Solinu, a dvotjedna pauza za Uskrs dobro će mu doći za saniranje ozljede.