Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šamarao, pa oteo dječake

Autor: Marija Knežević

18.03.2010. 23:00
Šamarao, pa oteo dječake

Foto: Filip BRALA



Zvonimira Nimčevića (25) iz Benkovca zadarska je policija prijavila jer je šamarao dvojicu dječaka i prisilno ih vozio svojim automobilom, dok je na ostalu djecu vikao.
U popodnevnim satima prošle subote djeca su slavila rođendan jednog dječaka sedmog razreda. Najprije su pojeli pizzu pa su prošetali, i na kraju se došli igrati u lunapark. Uhićeni je bio u kafiću kada ga je nazvala njegova djevojka i rekla mu da su ta djeca bacala kamenje na njenog psa u dvorištu u ulici Kralja Dmitra Zvonimira, i da ih može pronaći u benkovačkom lunaparku.
On je odmah sjeo u automobil i odvezao se do djece.
– Tamo je na djecu vikao i tri je dječaka ošamario. Od njih troje dvojicu je odvukao do automobila, potrpao ih unutra i odvezao se, kaže nam majka jedne od djevojčica koja je uplakana došla kući. Dječake je do dvorišta u kojem je bio pas.
Ostala djeca vrištala i plakala, no otrčala su za automobilom u kojem su bili njihovi prijatelji. Nimčevića su time što su došli za njim još više naživcirali pa je nastavio vikati na njih. Nakon desetak minuta vratio je dječake u luna park, i djeci rekao im da se više tako ne smiju ponašati.
Slučaj je uznemirio roditelje djece na koju je Nimčević vikao te je policija, neslužbeno doznajemo, dojave zaprimila sa nekoliko strana.
– Moja kćer se upiškila od straha jer je vikao na nju, a sve samo zato što mu je privukla pažnu svojim izgledom. Pitao ju je što hoće a ona je rekla da ide kući. On joj je na to odgovorio neka samo proba, i da će on ići za njom, kaže uzrujana majka.
– Ne mogu tvrditi da djeca nisu bacila kamen, ali ne vjerujem da jesu. Pas je vjerojatno lajao ali ta žena je bila prisutna, teško da bi u njenoj prisutnosti bacali kamenja, dodaje.
Protiv njega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog protupravnog lišavanja slobode i optužni prijedlog zbog drskog ponašanja.