Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Brod otvara luku spasa

18.03.2011. 23:00
Brod otvara luku spasa


Preduvjet za nove bodove će biti i kolektivna igra na obje strane terena, odnosno izbjegavanje solo rješenja – kazao je Romano Perinović, trener Zadra


Pred rukometašima Zadra večeras (subota) je jedan od najtežih ovosezonskih domaćih ispita. U Mocirama će se u 18.30 ogledati s liderom Prvenstva Brodom, a dvoboj 19. kola dio je popisa imperativom obilježenih susreta koje “plavi”, žele li i dalje ozbiljno konkurirati za ostanak u Prvoj HRL, moraju uspješno apsolvirati. Pogled na ljestvicu kaže da su u srazu prve i 12. momčadi gosti papirnati favoriti, međutim, vrlo dobra forma u proljetnom dijelu, pet osvojenih bodova u proteklih pet kola (jednako kao i Brod), odnosno domaći teren s kojeg su u nastavku Prvenstva poslali poruku da neće lako odustati od primarnog cilja, zalog su nadama Zadrana u novi pozitivan ishod. “Sidrenjem” Broda izabranici Romana Perinovića još ne bi riješili pitanje ostanka, no činjenica da su svladali lidera, donijela bi im samopouzdanje mjerljivo novom prvoligaškom sezonom. Kao motiv više sastavu iz Mocira će poslužiti i teško gostovanje Hrvatskog dragovoljca u Vinkovcima. U slučaju povoljnih rezultata iz ova dva susreta, Zadrani bi nakon cijelosezonskih pokušaja konačno uplovili u luku spasa – na diobu 11. pozicije.
A koje preduvjete moraju zadovoljiti kako bi oba boda i treću utakmicu za redom ostavili u Mocirama, upitali smo Romana Perinovića, stratega domaćih.
– Trebamo odigrati borbeno svih 60 minuta, sa što manje tehničkih pogrešaka i po mogućnosti sa što više “lakih” golova iz polukontri i kontri. Brod je čvrsta momčad, koja igru temelji na jakoj vanjskoj liniji, no njihova visina razlog je nešto sporije tranzicije, pa u tom segmentu trebamo potražiti svoju priliku. Preduvjet za nove bodove će biti i kolektivna igra na obje strane terena, odnosno izbjegavanje solo rješenja. Nadam se da ćemo uspjeti u dvoboju sa Slavoncima te tako steći samopouzdanje potrebno za nadolazeće utakmice. Naše prošlotjedno gostovanje u Ivancu pokazalo je da imamo kvalitetu, ali da nam za korak više nedostaje upravo samopouzdanja – naglasio je Perinović.
Na njegove riječi nadovezao se Šime Humbolt, nakon ozljede šake zadobivene u utakmici 14. kola s Kaštelima, povratnik u redove Zadra.
– Trebamo prije svega odigrati čvrsto u obrani, odraditi svoj dio posla, a ne pouzdati se samo u vratare. I Brod igra 6-0 zonu, no trebamo se potruditi da naša bude na razini kao protiv Osijeka – da ih svedemo na 20-ak golova. U tom slučaju Brod neće imati velikih šansi.
Iako Humbolt još uvijek nije u potpunosti zaliječio lom kosti lijeve šake, Zadrani vjeruju da će im kompletan sastav, odnosno alternativa više na pozicijama desnog vanjskog i desnog krila, olakšati put do petog ovosezonskog slavlja.
Raspored 19. kola: Zadar – Brod, Ivančica Ivanec – Đakovo, Osijek – Mladi rudar, Spačva Vinkovci – Hrvatski dragovoljac, Kaštela Adriachem – Crikvenica, Županja – Senj Wallenborn, Prelog – Umag.


 BIOGRADU PRIJETE DUBROVNIK I SUSPENZIJA




U 16. kolu Druge lige rukometaši Biograda danas (subota, 18 sati) gostuju u Dubrovniku. Sve tri vodeće momčadi su gosti, a Biogradu za ostanak na prvom mjestu trebaju dva boda protiv Dubrovčana. S obzirom da se Ivan Buovac preksinoć ozlijedio (koljeno) na trening utakmici protiv Zadra upitan je njegov nastup u Dubrovniku. Zapravo, upitan je nastup cijele momčadi jer Biogradu prijeti suspenzija zbog duga HRS-u za kotizaciju za natjecanje. Na uplate li Biograđani dug do početka utakmice u Dubrovnik ne trebaju ni putovati.