Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danas još jedan “facebook prosvjed” u Zadru

18.03.2011. 23:00
Danas još jedan “facebook prosvjed” u Zadru


Četvrti po redu prosvjed u Zadru, organiziran sinkronizirano sa ostalim gradovima diljem Hrvatske krenuti će danas u 18 sati s Obale kneza Branimira prema Narodnom trgu, nakon čega će se obići prostorije HDZ-a i SDP-a, kao i rektorat zadarskog sveučilišta, Forum i Kalelarga.
Proljeće dolazi ranije, poručili su organizatori te dodali kako ovi prosvjedi nemaju nikakve veze s pojedincima s političkim ambicijama:
-Primijetili smo kako se mnogi ustručavaju doći jer ne podržavaju (samo)prozvane vođe ovih prosvjeda, stoga želimo naglasiti kako su se organizatori većine gradova koji će sudjelovati na subotnjim prosvjedima distancirali od svih pojedinaca sa političkim ambicijama. Razlozi su vrlo jednostavni. Osim razilaženja mišljenja u ključnim pitanjima, ovo su prosvjedi nezadovoljnih građana kojima je dosta raznih vođa, “mesija” i “spasitelja” koji obećavaju mnogo, a daju malo ili ništa. Oni nisu poligon za sakupljanje jeftinih političkih bodova i samopromociju, oni su rezultat ujedinjenja građana Republike Hrvatske koji vole svoju zemlju, žele joj dobro i spremni su boriti se za to, zaključili su organizatori te pozvali svih da još jednom svojom prisutnošću, glasom i transparentima podržati mirni građanski prosvjed za bolje sutra, no bez obilježja svojih grupa, udruga ili ideologija.