Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Srcem na Plamen

18.03.2011. 23:00
Srcem na Plamen


Trebamo dati sve od sebe kako bismo ostvarile pobjedu u važnoj utakmici. Ostavimo li srce na terenu, vjerujem da možemo svakog dobiti – kazala je Marija Mazija, trenerica Zadra


Slavljima u protekla dva kola Split je zakomplicirao stanje na ljestvici Lige za ostanak, a košarkašicama Zadra i Plamen Požege nametnuo teret imperativa u nadolazećim utakmicama. Zadar je trenutačno pretposljednja, a Požega posljednja ekipa u peteročlanom društvu. Računica je stoga jednostavna: oba sastava moraju početi pobjeđivati, dok je njihov međusobni ogled u petom kolu idealna prilika za prekid plesa po tankoj niželigaškoj žici. Večeras (subota) u 20 sati na parket Dvorane 3 na Višnjiku tako će istrčati suparnice koje dva nova boda guraju u kudikamo izgledniju poziciju, a poraz ih prisiljava da u preostalih pet pokušaja potraže slamku spasa. Zadar je slavio u posljednjem dvoboju sa Slavonkama, u 11. kolu A-1 lige (80:67), međutim, “bijelo – plave” su tek u siječnju uspjele prekinuti dominaciju Požege koja je trajala dulje od cijele sezone (pet uzastopnih utakmica). To govori da domaću ekipu i večeras očekuje nimalo lagan zadatak.
– Smatram da je Požega po svemu favorit. Izgubile su kod kuće u prošlom kolu, pa će u ovoj utakmici ići na sve ili ništa. Naša jedina prednost je domaći teren, no s obzirom na oscilacije koje imamo u igri, i on nažalost ne znači previše. Liga se bliži kraju, pritisak je sve veći, a naše mlađe igračice ga sve teže i teže podnose. To se vidjelo u prošlotjednoj utakmici s Agramom, kada smo imali igru, međutim, ruke su zadrhtale kod otvorenih šuteva i zicera, nismo imali igračice koje bi preuzele veću odgovornost. U takvim se situacijama slomimo – požalila se Marija Mazija, trenerica Zadra, ali i dodala:
– Bez obzira na probleme, nadam se da ćemo se predstaviti u kvalitetnom i borbenom izdanju. Sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Trebamo dati sve od sebe kako bismo ostvarile pobjedu u važnoj utakmici. Ostavimo li srce na terenu, vjerujem da možemo svakog dobiti. Dva boda značila bi nam i za samopouzdanje uoči nadolazećih utakmica – podvukla je Mazija, čija će ekipa u srazu s Požegom nastupiti u kompletnom sastavu.
Raspored 5. kola: Zadar – Plamen Požega (subota, 20 sati), Croatia 2006 – Agram-ZG, Split – slobodan.