Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izgubili bodove, ne i samopouzdanje

18.03.2012. 23:00
Izgubili bodove, ne i samopouzdanje


Na putu do pete uzastopne i pete ukupno pobjede u ovosezonskom izdanju Prve B lige vaterpolisti Zadra 1952 prekjučer su zaustavljeni u Rijeci, gdje su morali stisnuti ruke igračima Delfina. Bila je ovo još jedna u nizu vrlo dobrih partija momčadi s Višnjika, no Rovinjani su korak ili dva prednosti iz drugog poluvremena znali održati sve do kraja susreta i rezultata 10:8.
– Zadovoljan sam načinom na koji su se moji igrači predstavili protiv kvalitetnog Delfina. Više od dvije trećine utakmice odigrali smo pokazujući da naši dobri nastupi iz kola u kolo nisu slučajnost; mladi su ponovno bili na visini zadatka i uz nemalu pomoć starijih i iskusnijih igrača, međutim, nisam zadovoljan neujednačenim kriterijem djelitelja pravde – započeo je trener Zadra Goran Jovančević.
– Ne želim tražiti alibi zbog poraza, ali u pojedinim trenucima jednostavno nisam znao o kojem se sportu radi. Je li to bio vaterpolo, ili neki novi u kojem se jednoj momčadi dopušta agresivna igra, a drugu rigorozno kažnjava za sve pokušaje da stigne do pozitivnog rezultata – pita se razočarani gostujući strateg, ali i dodaje da posrtaj u Rijeci Zadranima neće značajnije omesti planove za nastavak sezone.
– Nismo ostvarili željeni rezultat, ali zato će nam kao kompenzacija za bodove poslužiti podatak da smo dosegli razinu na kojoj u svaku nadolazeću utakmicu možemo ući s realnim izgledima za pobjedu.
Zadrani su na poluvrijeme otišli s pogotkom prednosti nakon najbolje odrađene druge dionice (3:4), a publika u Rijeci je sve do kraja treće četvrtine gledala egal igru. Rasplet se dogodio u posljednjem činu, kada je kod rezultata 9:8, 26 sekundi do isteka vremena, Mario Štokić zatresao mrežu za konačnih plus dva.


DELFIN – ZADAR 1952 10:8


(2:1, 1:3, 4:3, 3:1)
DELFIN: Fabriš, Štokić 2, Matošević, Frajman 1, Rocco 1, Capan, Mudražija 3, Brala 1, Miletić, Bonassin, J. Vrdoljak 2, Sevejević, L. Vrdoljak. Trener: Arijano Banko.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 3, N. Torić, Jurlina 1, Raić 1, Jadrešić, Stipić 1, V. Torić, I. Šarić 1, M. Šarić, Bobanović 1. Trener: Goran Jovančević.