Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kalmeta: Kandidati za predsjednika zabavljeni su sami sobom

18.03.2012. 23:00
Kalmeta: Kandidati za predsjednika zabavljeni su sami sobom


Sve ove ludosti i loše poteze koje nova koalicija vuče prolaze, jer mi nismo ubojiti. Ali mi ćemo se nakon izbora 20. svibnja konsolidirati, poručio je Kalmeta


U okviru unutarstranačkih izbora u ninskom Domu kulture održana je izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a. Nakon intoniranja himne i minute šutnje u spomen na osnivača dr. Franju Tuđmana, dosadašnji predsjednik ogranka Davor Ćurjurić kazao je kako je u četiri godine Gradski odbor održao 32 sjednice na kojima se uz vodstvo grada Nina, gradonačelnika Emila Ćurka, dogradonačelnicu Daliju Pavlović i njihove suradnike raspravljalo i iznalazilo modalitete gospodarskog i sveopćeg razvoja i napretka Nina.
Rade za opće dobro
– Držim da smo u tome istinski i uspjeli i to u prvom redu zahvaljujući našem zajedništvu i vašoj nesebičnoj potpori na terenu. Nitko od nas ovdje nije došao rješavati svoje osobne probleme nego raditi za opće dobro. Građane se može varati, njih se može lagati, ali te dvije stvari imaju kratak rok trajanja, kazao je Ćurjurić.
Skupštinarima se obratio predsjednik Županijskog odbora Božidar Kalmeta, kazavši na početku da kad bi se svi ustrojili kao članovi ninskog HDZ-a tada za stranku u sadašnjem i budućem vremenu ne bi bilo problema. Osvrćući se na trenutne izbore u stranci, Kalmeta je rekao da trenutno šest kandidata licitira za mjesto predsjednika te kako su oni trenutačno zabavljeni sami sobom, što za HDZ nije nikako dobro.
 – HDZ u ovom trenutku nije prava oporba na državnoj razini. Sve ove ludosti i loše poteze koje nova koalicija vuče prolaze, jer mi nismo ubojiti. Ali mi ćemo se nakon izbora 20. svibnja konsolidirati i siguran sam da će novo vodstvo dati odgovore na sva pitanja i da će znati nastaviti kontinuitet na temeljima politike dr. Franje Tuđmana, jasno u novim vremenima i sa novim idejama. Budite uvjereni da će se HDZ na sljedećim parlamentarnim izborima ponovno vratiti na kormilo države, poručio je Kalmeta.
Rezultati izbora
Na kraju su javnim glasovanjem u gradski odbor birani Boško Bukvić, Zlatko Burela, Monika Čvrljević, Emil Ćurko, Stipe Jakovčević, Danijela Jureško, Ante Matković, Valter Paleka, Dalija Pavlović Peroš, Ivana Peroš, Dragan Peša, Neven Peša, Hrvoje Pijaca, Šime Škibola, Božidar Tartaro, Goran Utković, Iva Veršić i Aldo Zekanović. U Nadzorni odbor imenovani su Branko Kuzmar, Ive Peroš i Damir Beram, dok su za izaslanike za županijsku izbornu skupštinu imenovani Davor Ćurjurić, Božidar Tartaro, Emil Ćurko, Dalija Pavlović Peroš, Valter Paleka, Ante Matković i Dragan Peša. Za predsjednika je jednoglasno ponovno izabran Davor Ćurjurić, koji će HDZ Nina predstavljati na 15. općem saboru HDZ-a.