Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vozač fiat punta kritično nakon sudara s kombijem

18.03.2012. 23:00
Vozač fiat punta kritično nakon sudara s kombijem


Kombi šibenskih registracija naletio je na fiat punto za čijim upravljačem je bio 65-godišnji Zadranin u trenutku kad se on, vozeći unatrag, pokušao uključiti u promet. Muškarac je teško ozlijeđen, a liječnici mu se još bore za život


Teške i po život opasne ozljede zadobio je 65-godišnji Zadranin u prometnoj nesreći koja se, jučer oko 13.20 sati, dogodila na županijskoj cesti u mjestu Smoković. Kako je utvrđeno policijskim očevidom na mjestu nesreće, 65-godišnjak je svojim fiat puntom izlazio iz dvorišta prijateljeve kuće, nakon čega se preko zemljanog dijela uz prometnicu uključio u kolničku traku. No na njega je u tom trenutku naletio kombi marke peugeot boxer šibenskih registracija. Od siline udarca oba vozila sletjela su s ceste, nakon čega se kombi zaustavio, udarivši u betonski stup za električnu energiju, a fiat punto zabio se u stablo. Vozač šibenskog kombija prošao je bez ozljeda, no 65-godišnji vozač punta zadobio je višestruke ozljede, zbog čega je zadržan na JIL-u u Općoj bolnici Zadar, gdje mu se liječnici bore za život.
Neslužbeno doznajemo kako je u sudaru slomio ključnu kost i nekoliko rebara, te da ima nagnječenje mozga s krvarenjem, kao i puknuće jetre. Zbog policijskog očevida promet se u tom dijelu jučer sve do 15 sati odvijao zaobilaznom cestom.
Na istoj prometnici, u susjednom mjestu Zemunik, u jutarnjim se satima dogodila još jedna prometna nesreća u kojoj su nastradale dvije 10-godišnje djevojčice.
Nakon slijetanja s kolničke trake, na njih je naletio 34-godišnji vozač Kie zadarskih registracija. Jedna je djevojčica lakše, a druga teže ozlijeđena, no nakon pružene liječničke pomoći, puštena je na kućnu njegu. Neslužbeno doznajemo kako joj je u nesreći slomljena noga. Protiv 34-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.