Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Memorijalni centar čekat će neka bolja vremena

Autor: Velimir Brkić

18.03.2013. 23:00
Memorijalni centar čekat će neka bolja vremena

Foto: Josip PORTADA



Na izgradnji kamenog križa u Škabrnji nazočit će i general Ante Gotovina, već od 9.30 sati kada i započinje akcija izgradnja križa u suhozidu koja će potrajati oko tri sata


Pod pokroviteljstvom Općine Škabrnje a u organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga i škabrnjske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u subotu će se na Ražovljevoj glavici u Škabrnji, uz put koji će prolaziti uokolo budućega Memorijalnog centra, izgraditi križ u suhozidu.
Na izgradnji kamenog križa u Škabrnji nazočit će i general Ante Gotovina, već od 9.30 sati kada i započinje akcija izgradnja križa u suhozidu koja će potrajati oko tri sata.
Puk Škabrnje, nakon dvadeset i jedne godine od strašne tragedije koja je zadesila ovo mjesto, želi zajedno sa svim dobronamjernim i plemenitim hrvatskim domoljubima izgraditi križ u suhozidu na legendarnoj Ražovljevoj glavici u Škabrnji, na mjestu budućega Memorijalnog centra.
– U ovoj akciji sudjeluju članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja cijele Zadarske županije, mještani Paga, Raba i Kolana, te mještani i članovi UHDDR-a Općine Škabrnja i ostalih škabrnjskih udruga, nabrajao je načelnik Škara.
Izgradnju kamenog križa predvode iskusni graditelji u kamenu, članovi UHVDR-a Pag, braniteljske udruge koja je već inicirala i izgradila nekoliko križeva u suhozidu.