Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šibenčani nastavljaju putovanje, Puntamičani ipak najveći gubitnici

Autor: Viktor Bogut

18.03.2013. 23:00
Šibenčani nastavljaju putovanje, Puntamičani ipak najveći gubitnici

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Odigrano je posljednje kolo košarkaške A-2 lige – jug, koje nije donijelo promjene na vrhu. Nade Puntamike već neko vrijeme su ugašene, jer je bilo jasno da Šibenik u posljednjem kolu neće na Baldekinu izgubiti od Cetine, tako da je bilo jasno da će Šibenčani nastaviti put u kvalifikacijama za A-1 ligu. S druge strane budućnost Puntamičana je neizvjesna. Sigurno će u što kraćem mogućem roku preispitati sezonu i odlučiti hoće li se i iduće godine “napasti” prvo mjesto. Dugo je Sonik-Puntamika bila u A-1 ligi, no ono što je sigurno je da joj sada predstoji i druga sezona za redom u nižem rangu.
Vrlo brzo će se zaboraviti odlične igre i rezultati, pogotovo iz prvog dijela sezone i činjenice da su dugo igrači Marka Žorža imali samo jedan poraz (Zadar u čevrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića) i da su uspjeli svladati dva prvoligaša (Križevce i Kvarner u Kupu), kada u konačnici nisu stigli do cilja i u toj jednoj utakmici protiv Šibenika na Baldekinu izgubili razlikom koja je Šibenčanima bila dovoljna za preuzimanje, a naposljetku i zadržavanje prvog mjesta.
Sonik-Puntamika je u posljednjem kolu poražena od Kaštela te je sezonu završila sa 20 pobjeda i dva poraza što je bilo dovoljno za drugo mjesto.
Vrlo blizu njih došli su košarkaši Sukošana koji su raspletom posljednjeg kola stigli na četvrto mjesto, što je vrhunski rezultat novaka u ligi, koji je prije početka sezone bio stavljan u okvire borbe za ostanak. Poveo ih je i odlično vodio trener Ivan Juran, koji je tri kola prije kraja otišao s mjesta trenera. Ipak, uspjeli su Sukošanci stići do četvrtog mjesta. U posljednjem kolu pobijedili su DOŠK-a.
A četvrto mjesto su izgubile Jazine koje su se u posljednje vrijeme dignule u formi, no na žalost u zadnjoj utakmici u Omišu su poraženi sa 120:101. U krugu momčadi s omjerom 11:11 Jazine su završile posljednje te su sezonu završile na šestom mjestu. Omiš Galeb se probio na peto. Za Jazine se ne može reći da je sezona bila uspješna jer roster koji imaju sigurno vrijedi mnogo više od šestog mjesta. Najlošije plasiran županijski predstavnik je Poličnik, koji je bio i branitelj titule. Dobro su igrači Poličnika igrali u prvom dijelu sezone, ali odlaskom trenera/igrača Domagoja Vidakovića potpuno su pali i krenuli s nizom poraza. U posljednjem kolu, ipak su slavili kod kuće u dvoboju sa Solinom i barem su malo isprali gorak okus drugog dijela sezone.
U konačnici se može zaključiti da su županijski predstavnici solidno odradili nastup u A-2 ligi, s tim da Sukošanci objektivno mogu biti najzadovoljniji, dok su najveći gubitnici ispali Puntamičani koji su bili vrlo blizu cilja, no jedna utakmica im je poništila sve ono dobro što su radili većim dijelom sezone.