Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Pokazale muškarcima da i žene mogu boćati

18.03.2017. 23:00
Pokazale muškarcima da i žene mogu boćati


Turnir se organizira u spomen na nekadašnju članicu društva Mirjanu Marić koja je jako voljela boćanje i bila jedna od predvodnica uređenja boćališta na Ravnicama
Ekipa “Relaks – Brodarica” u sastavu: Marija Utković, Mira Grdović, Mare Majica i Ljubica Jakofi prvoplasirana je ekipa na 9. Memorijalnom turniru “Mirjana Marić” u boćanju, održanom jučer na terenima Boćarskog kluba “Brodarica” u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Relaks iz Zadra. Drugo mjesto osvojile su Ankica Rogić, Davorka Šopić, Jelena Dunatov i Marija Jukić, također članice Relaksa, no s Ravnica, “Relaks – Ravnice”. Na treće mjesto su se plasirale žene iz Promine, ekipa naziva “Umri muški” u sastavu: Maca Duvančić, Ana Duvančić, Rosa Duvančić i Blagica Pokrovac. Turnir, koji se organizira u spomen na nekadašnju članicu društva Mirjanu Marić koja je jako voljela boćanje i bila jedna od predvodnica uređenja boćališta na Ravnicama, okupio je jedanaest ekipa iz Knina, Promine, Zemunik – Bulina, Privlake, Nina, Crnog, Stanova i Zadra.
Rezultat na drugom mjestu
Sportsko je nadmetanje proteklo u veseloj atmosferi, okupljene žene su, kako se moglo čuti, stigle, prije svega da se druže. Rezultat je jučer bio manje važan.
– Ovdje smo i, između ostalog, da pokažemo muškarcima da i žene mogu boćati kao i oni, kroz smijeh je naglasila predsjednica društva Katja Pijaca.
Prisjetila se i Mirjane, naglasivši kako je Mirjana bila jedna od predvodnica kada je boćanje u pitanju u njihovom društvu.
– Mirjana je jako voljela boćanje, sjećam se kako je samo predano radila na čišćenju boćališta na Ravnicama. Njoj u spomen organiziramo ovaj turnir koji će iduće godine biti i jubilarni, deseti, istakla je Pijaca i dodala kako s velikim guštom igraju za svoju rano preminulu relaksicu. Zadovoljstvo zbog još jedne prilike da se druže, i to zdravo druže, nisu krile ni neke druge sudionice turnira.
Branka Štulić Šango naglasila je da je tu prije svega zbog prijateljstva, zbog dragih joj žena, manje zbog rezultata.
Maca Duvančić, pak, drži da je rezultat isto tako važan. Spremna dati sve od sebe, svoju je ekipu nazvala “Umri muški”, simbolično poručivši muškarcima da su njene djevojke i ona itekako spremne za boćarski okršaj.
Nakon nadmetanja pašta-fažol
Nakon nadmetanja sudionice događanja su se nastavile družiti uz paštu i fažol.
Društvo za sportsku rekreaciju Relaks iz Zadra, osnovano 1994. godine u Viru kada je dvadeset zaljubljenica u sportsku rekreaciju nakon što je prestalo s radom DSR “Partizan” željelo i dalje raditi u sportskoj rekreaciji. Za predsjednicu je izabrana Katja Pijaca. Danas DSR “Relaks” ima oko 150 članica, a osim korektivnih vježbi i vježbi istezanja, kao najzastupljenijih aktivnosti društva, kao podsekcije imaju sekciju za boćanje i nordijsko hodanje. Satovi sportske rekreacije se održavaju u SRC “Ravnicama” ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19 sati i u OŠ “Stanovi” utorkom i četvrtkom od 20 do 21 sat.