Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

A sada bitka za Jianga

Autor: Viktor Bogut

18.04.2010. 22:00
A sada bitka za Jianga

Foto: Sebastian GOVORČIN



Stolnotenisači Donata u konačnici su se uspjeli plasirati u doigravanje za prvaka Hrvatske. Glatkom pobjedom nad Pulom osigurali su četvrto mjesto, koje ih u polufinalu doigravanja vodi prema Zagrebu i momčadi Dr. Časla koja je suvereno osvojila prvo mjesto u regularnom dijelu sezone. No, iako je Donat ostvario svojevrsni uspjeh i nakon turbulentne sezone uspio dohvatiti doigravanja, prave bitke tek počinju. Prva je ona za Tiany Jianga, reprezentativca Hong Konga kojega će stručni stožer i Uprava Donata pokušati u idućim danima dovesti do Zadra. Naime, doigravanje počinje već u srijedu, a za sada još nema nagovještaja da bi se Jiang mogao do tada pojaviti u Zadru. Naime, po dogovoru Jiang je trebao doći u Zadar nakon Svjetskog prvenstva. No, HSTS je polufinale doigravanja odlučio postaviti pred Svjetsko prvenstvo.
– Mi nismo znali da će se polufinale odigrati sada. Obično se cijelo doigravanje igra nakon Svjetskog prvenstva, no nedavno je Savez donio odluku da se polufinale odigra sada, a finale za dva mjeseca. To nam je stvorilo problem. Poduzeli smo sve napore i mi i menadžeri Tibhara (tvrtke koja sponzorira Jianga) da ga se pusti iz kampa reprezentacije Hong Konga, no sada glavnu riječ ima njegov trener – kazao je ključni operater Donata Denis Karlović. Dakle, objektivno Donat bez Jianga nema šanse protiv Dr. Časla. To znači da bi u slučaju nedolaska Jianga Zadrani mogli završiti sezonu. Doduše, pozitivno što se Davor Karlović ipak donekle oporavio od ozljede te Stipe Josipović u zadnje vrijeme ipak igra bolje. No ne dođe li Jiang, vjerojatno će sve biti uzalud, jer je Dr. Časl ipak super jaka momčad, barem za hrvatske uvjete.
Inače, valja spomenuti da Puljani u subotu nisu imali šanse, no zbog preklapanja ostalih rezultata oni ipak nisu imali više šanse ući u doigravanje pa im je ova utakmica ipak bila samo odrađivanje posla.


Donat – Pula 4:1


Kolarek – Slavić 3:0 (11:6, 11:2, 11:6), Josipović – Stankovski 3:2 (11:9, 9:11, 8:11, 11:7, 12:10), Karlović – Mamut 3:0 (11:4, 11:3, 11:8), Karlović/Kolarek – Slavić/Stankovski 3:0 (11:3, 12:10, 11:5)