Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bivši Feralovci “Pobjedu” nasmijali do suza

Autor: Marija Knežević

18.04.2010. 22:00
Bivši Feralovci “Pobjedu” nasmijali do suza

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dvojac je uz salve smijeha i pokoji pseći lavež opjevao bliske odnose Zadarske nadbiskupije sa Svetom Stolicom, zločine u Ahmićima, aktualnu premijerku, odnose sa Slovenijom, Gotovinin bijeg, Marka Perkovića Thompsona…
Izrugivanje svemu i svačemu, ponajviše licemjerstvu, nacionaliznu i politici, Zadrani su napokon imali priliku čuti od dvojice bivših Feralovaca, Borisa Dežulovića i Predraga Lucića, i to u čitanom i u pjevanom obliku. Kino ‘Pobjeda’ u subotu je navečer odzvanjalo smijehom izazvanim britkim rečenicama i humorom na koje su nas naviknuli u najslavnijim danima Ferala. ‘Artikultura’ je dovela Lucića i Dežulovića koje je gledalo i slušalo ugodno popunjeno kino. Nitko nije očekivao nešto obično, a to nismo ni dobili. Dvojac je uz salve smijeha i pokoji pseći lavež opjevao bliske odnose Zadarske nadbiskupije sa Svetom Stolicom, zločine u Ahmićima, aktualnu premijerku, odnose sa Slovenijom, Gotovinin bijeg, Marka Perkovića Thompsona…
“Melodije Bljeska i Oluje”, u medijima ranije najavljene kao “sit down comedy”, preko dva sata su nasmijavale zadarsku publiku, koja je dobrim dijelom odrasla uz Feral, novinu koju ste u neko doba mogli uzeti u ruke i shvatiti da ipak niste ludi ako mislite drukčije.
Dežulović, danas ugledni kolumnist, čitao je izbor iz svojih “Pjesama iz Lore”u kojima je ratnom zločinu dao ime kroz proste rečenice i opise svakodnevice društva kojem svako malo treba ponavljati da je zločin ipak – zločin.
Lucić, medijski najpovučeniji član Feralova trojca Ivančić-Lucić-Dežulović, čitao je dijelove pjesničke zbirke “Ljubavnici iz Verone”. Predstavio je svoje uratke pod naslovima “Kad je papa Jožek bio mali”, “Osveta nedjelja”, “El kondom paše” i “Brainy Day” koji se odnosi na izjavu don Anđelka Kaćunka o tome kako žene ne trebaju pokazivati pupak već mozak.
Dvojac “Melodije” izvodi već oko tri godine i zadarska publika ih je, možemo reći, napokon imala prilike vidjeti u svom gradu. Kad će i hoće li opet doći – ne znamo, a oni koji u subotu nisu došli u pobjedu na dvosatnu besplatnu terapiju smijehom i zdravom ironijom, mogu itekako žaliti.