Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Opljačkan gost iz Švicarske, niz pljački diljem županije

Autor: Minja Gugić

18.04.2010. 22:00
Opljačkan gost iz Švicarske, niz pljački diljem županije

Foto: Sebastian GOVORČIN



Lopov je provalio u kombi državljanina Švicarske te ga je “olakšao” za digitalni foto-aparat Cannon, ruksak s „I-pod” slušalicama, prijenosno računalo i ruksak s mobitelom samsung, a sveukupna vrijednost ukradenih stvari procijenjena je na 18 tisuća kuna
U policijskom zapisniku PU zadarske i protekleg je vikenda zabilježen niz krađa i provala.
Zadarski su policajaci, kao i uvijek, zbog svake provale i krađe izašli na teren i obavili očevid te podnijeli kaznene prijave. One su, za sada naslovljene na nepoznate počinitelje.
Tijekom noći s petka na subotu u ulici Ive Dulčića u Zadru, nepoznati muškarac provalio je u prodavaonicu “Makro” te je odnio veću količinu različitih vrsta cigareta. Šteta je u ovom slučaju procijenjena na 18.500 tisuća kuna.
Iste noći u mjestu Sukošan kraj Zadra, provaljeno je u trgovinu „Venci” gdje je ukraden manji novčani iznos i razni lijekovi za voćke.
Materijalna šteta iznosi 42 tisuće kuna.
U subotu tijekom dana u Ulici Marka Marulića bb, na parkiralištu, nepoznati počinitelj je provalio u kombi u vlasništvu državljana Švicarske te ga je “olakšao” za digitalni foto-aparat Cannon, ruksak s „I-pod” slušalicama, prijenosno računalo i ruksak s mobitelom Samsung.
Švicarac prijavio pljačku
Švicarac je provalu i krađu odmah prijavio policiji, a sveukupnu vrijednost ukradenih stvari je procijenio na gotovo 18 tisuća kuna.
U subotu tijekom dana dogodila se još jedna pljačka. Lopov je u Ulici Davorina Trstenjaka u Zadru provalio u kiosk poduzeća „Tisak” d.o.o.
Nakon inventure bit će utvrđena šteta.
U disco-klubu „Forum”, u subotu pred jutro, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju 19-togodišnjakinje te joj ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s manjim novčanim iznosom te osobni dokumenti i mobitel.
Šteta je tisuću kuna.
U razdoblju od 17. ožujka pa do 13. travnja u Ulici Augusta Šenoe bb u Zadru, nepoznati počinitelj je opljačkao kiosk za prodaju kruha u vlasništvu 50-godišnjaka, a koji se nalazio u dvorištu obiteljske kuće godinu starijeg muškarca.
Šteta je 15 tisuća kuna.
Incident kod Maya puba
U subotu oko 2.30 sati na Liburnskoj obali u Zadru, ispred kluba “Maya pub” došlo je do narušavanja javnog reda i mira.
Naime, nakon svađe došlo je i do fizičkog obračuna između 21-godišnjaka i za sada nepoznate muške osobe, kojeg je 21-godišnjak fizički napao.
Kada su na mjesto incidenta stigli policajci, 21-godišnjak je fizički napao i policajce, pa su mu policajci stavili lisice na ruke.
U naguravanju dvojica policajaca su lakše ozlijeđena, kao i 21-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola.
Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava, a kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se pronašao i drugi sudionik ovog incidenta.
U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je za 56-godišnjaka, da je kao odgovorna osoba društva “Lavovi” d.o.o. Zadar, tijekom 2006. godine u poslovnim knjigama prikazao prihode od prodaje ukupno 15 stanova u vrijednosti većoj od pet milijuna kuna, premda je tržišna vrijednost prodanih stanova iznosila više od osam milijuna kuna.
Na taj je način oštetio državni proračun za gotovo 423 tisuće kuna.
Proteklog su vikenda u mjestu Popovići na predjelu Jokići, policajci uhvatili 52-godišnjaka u prijevozu pet “kubika” benkovačkog pločastog kamena.
Uhvatili su njega i 29-godišnju pomagačicu, koji su kamen prevozili neregistriranim kamionom.
Kasnije je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su neovlašteni iskop i prijevoz kamena obavljali za 35-godišnjaka protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
Opljačkana vikendica u Vrsima
U vremenskom razdoblju od 1. studenog prošle godine, pa do 10. travnja u mjestu Vrsi, na predjelu Zukve, nepoznati je počinitelj provalio u ostavu vikendice u vlasništvu 80-godišnjaka, odakle je odnio više komada alata, kacigu za motocikl i pilu za sječu metala.
Šteta je viša od tisuću i pol kuna.
U vremenu od 25. ožujka pa do 16. travnja u mjestu Dinjiška, iskoristivši odsutnost radnika s gradilišta u izgradnji kuće, lopov je ukrao radni stroj, ručni mikser i bakrene kablove u vlasništvu tvrtke „Heres Obrovac”.
Materijalna šteta je 15-ak tisuća kuna.