Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Sami smo sebe doveli u probleme

Autor: Drago Bajković

18.04.2010. 22:00
Sami smo sebe doveli u probleme

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Stekao sam dojam da moji igrači misle da će Inter pasti sam od sebe. Ali to ne ide tako. Jednostavno u našoj momčadi nismo imali niti jednog raspoloženog igrača koji je mogao riješiti pitanje pobjednika, kazao je Zebić
Tri poraza u osam dana. Pa tko bi u NK Zadar mogao biti zadovoljan nakon takvih rezultata? I to još nakon što u prvih šest kola nisu znali za poraz. Kamo je u osam dana mogao nestati onaj opasni prvoligaš sa Stanova vjerojatno nije jasno ni Zadrovu strategu koji je nakon poraza od zaprešićkog Intera bio vidno razočaran. A kako i ne bi bio kada je njegova momčad praktički sama sebe pobijedila. Inter je tijekom 90 minuta stvorio jednu jedinu prigodu i nju je pretočio u pogodak. S druge strane Zadrani su tijekom cijele utakmice imali premoć uz nekoliko prigoda i poluprigoda, ali to nisu znali pretvoriti u pobjedu.
– Iz godine u godinu sami sebi kompliciramo život i dovodimo se u situaciju da do posljednjeg kola moramo strepjeti za goli prvoligaški život. To jednostavno nije normalno – kazao je na početku svog izlaganja Zebić.
– Vidjelo se od samog početka utakmice da smo ušli nervozno u taj dvoboj. Stekao sam dojam da moji igrači misle da će Inter pasti sam od sebe, a na konto će nam se “sliti” tri nova boda. Ali to ne ide tako. Jednostavno u našoj momčadi nismo imali niti jednog raspoloženog igrača koji je mogao riješiti pitanje pobjednika.
Zebić je apostrofirao probleme s kojima se njegova momčad susrela u srazu s Interom.
– Dominirali smo tijekom cijele utakmice, a nismo uspjeli stvoriti niti jednu prigodu za koju bismo mogli reći da je 100-postotna. S druge strane, gosti iz Zaprešića stvorili su jednu priliku i zabili nam zgoditak. Nismo izgledali poput one momčadi u prvih šest kola i tijekom ovoga tjedna morat ćemo se pozabaviti tim problemima. Očito je da ćemo morati mijenjati puno stvari kako bismo se vratili na pobjedničke staze. Jedno je sigurno, s ova tri poraza doveli smo se ponovno u situaciju da ne možemo bezbrižno igrati i čekati kraj prvenstva. Ali tko nam je kriv, sami smo sebe doveli u probleme – kazao je Zebić.
S druge stran, Interov strateg Ilija Lončarević morao je biti zadovoljan, rekli bismo, neočekivanom pobjedom na Stanovima.
– Smatram da smo zasluženo pobijedili. Sačuvali smo mirnoću i kompatibilnost u ovoj utakmici i na kraju uzeli tri vrlo vrijedna boda. Kod kuće igramo mnogo nervoznije nego u gostima, pa je očito da pritisak domaćeg terena stvara kod mojih igrača velike probleme. Sve pohvale mojim igračima – kazao je na kraju kraćeg izlaganja Lončarević.