Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Smijeh i suze nad odličnim tekstom

Autor: Marija Knežević

18.04.2010. 22:00
Smijeh i suze nad odličnim tekstom


Predstava “Zečja rupa” bila je odgođena zbog jakog nevremena, koje je u ožujku blokiralo cijelu zemlju, pa su je Zadrani tek u četvrtak navečer napokon mogli vidjeti. Dupkom puno kazalište dočekalo je izvedbu brodvejske uspješnice za koju je njen autor, David Lindsay Abaire, dobio Pulitzerovu nagradu 2007. godine.
Drama govori o bračnom paru čiji je autor, David Lindsay Abaire, dobio Pulitzerovu nagradu 2007. godine je četverogodišnji sin smrtno stradao u automobilskoj nesreći koju je skrivio jedan maturant, te o njihovim članovima obitelji koji se, svatko na svoj način, pokušavaju nositi sa svojim problemima. Zagrebačku verziju ove često postavljane predstave režirao je Marko Torjanac, glavne uloge odigrali su Zrnika Cvitešić i Filip Juričić. Uz njih nastupaju Slavica Knežević i studenti glume na ADU, Maja Posavec i Filip Križan. Mučna predstava gledatelje tjera na vrtuljak emocija. Sa malo ili puno riječi gledatelje tjera na smjeh, ali i na plač.
“Zečja rupa” postala je hit čim se pojavila na kazališnim daskama u New Yorku te je oborila sve rekorde gledanosti i postala najgledanijom predstavom u proteklih deset godina. Odličan tekst i glumci koji ostavljaju dojam da se bolje od ovoga gotovo ni ne može izmamili su suze u publici, pa je predstava do kraja došla uz šmrcanje i vađenje papirnatih maramica tako da oni koji su negdje “uhvatili” savjet iz kritike New York Timesa “U kazalište ponesite rupčiće” sigurno nisu pogriješili.