Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Žao mi je što nismo pobijedili Dinamo

18.04.2012. 22:00
Žao mi je što nismo pobijedili Dinamo


U posljednje vrijeme loše prolazimo protiv Vinkovčana, ali smatram da je došlo vrijeme da sreću preokrenemo u našu korist – kazao je Gluić


– Istina je, Antonio Mršić je na Maksimiru zabio rijetko viđen gol, eurogol. Međutim, u hrpi maksimirskih junaka izdvaja se jedan kojeg nitko tko je komentirao ovu utakmicu nije zaobišao. Tomo Gluić, vratar Zadra, činio je čuda na Maksimiru i uvelike pomogao svojoj momčadi u osvajanju tog velikog boda. Tomo je prilično samozatajan lik, čini nam se da mu je pomalo neugodno kada ga se hvali. Međutim, ovaj tjedan nije mogao pobjeći od hvalospjeva i čestitki.
– Naravno da mi gode pohvale za izvedbu na Maksimiru. Jednostavno je cijela momčad odigrala odličnu utakmicu i zaslužili smo taj bod – kazivao je jučer ujutro Gluić.
– Ne znam što bih posebno dodao na tu temu. Moj posao je braniti i svojim obranama doprinijeti svojoj momčadi. Poklopilo se da sam u Maksimiru imao svoj dan. Igrali smo u šarenom sastavu, ali svaki je pojedinac dao maksimum svojih mogućnosti i na kraju smo iznenadili Dinamo. A to nije mala stvar jer su oni prvaci Hrvatske. Žao mi je samo što to vodstvo nakon fantastičnog zgoditka Mršića koji se rijetko viđa nismo uspjeli održati do kraja utakmice i u Zadar se vratiti s tri boda. Ali, i ovako je dobro.
Mršić je zabio fantastičan gol, ali svi se slažu da je za bod najzaslužniji Tomo Gluić.
– Obično kažu da su vratarima najvažnije prve dvije obrane i da nakon toga raste sigurnost i samopouzdanje. Jedan moj trener je znao reći da te dvije prve obrane moraš imati na zagrijavanju kako bi u utakmicu ušao spreman. Istina je da su važne te početne obrane, ali nisu presudne. Jednostavno ne razmišljam o tome kako braniti, samo branim. Ovog puta je bilo uspješno.
Tijekom proljetnog dijela varirali ste između odličnih partija i onih lošijih.
– Istina je, proljeće je što se mene tiče bilo prilično promjenjivo. Primjerice, utakmicu s Interom bih htio što prije zaboraviti. S druge strane bilo je i dobrih izvedbi. Kako sezona odmiče, tako mi se čini da raste i moja forma kao i cijele momčadi. Uostalom, u prvom dijelu sezone praktički nisam ni branio. Čini mi se da smo zbog malog broja jakih utakmica u pripremnom razdoblju formu počeli hvatati u prvenstvu. Ostala su još četiri kola i vjerujem da će naše izvedbe biti sve bolje.
U subotu na Stanove stiže Cibalia, a Zadar eventualnom pobjedom po svemu sudeći rješava pitanje ostanka u prvoligaškom društvu.
– Remi s Dinamom nam je donio dodatno samopouzdanje pred utakmicu s Vinkovčanima. Jedno je sigurno, neće nam biti lako pobijediti Cibaliju. Uvjerljivo su slavili protiv Šibenika, a valja naglasiti da su u gostima poraženi samo tri puta ove sezone. Međutim, mi moramo pobijediti, to nam je jasno. Smatram da imamo kvalitetu i snage tu utakmicu riješiti u našu korist. U posljednje vrijeme loše prolazimo protiv Vinkovčana, ali smatram da je došlo vrijeme da sreću preokrenemo u našu korist – kazao je na kraju razgovora Gluić.