Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ćiri uskratiti slavljeničku pjesmu

Autor: Drago Bajković

18.04.2013. 22:00
Ćiri uskratiti slavljeničku pjesmu

Foto: PIXSELL



Idemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Moramo od početka nametnuti svoju igru, i nadam se, iz Zagreba donijeti najmanje jedan bod. A ako bude sreće i sva tri – kazao je Antonio Mršić, prvotimac Zadra


Na rasporedu je 28. kolo Prve HNL, a to za Zadrane znači da danas gostuju u Kranjčevićevoj. U 28. kolu momčad sa Stanova ima važan zadatak, ostati neporažena kod ljutog rivala Zagreba. Rivalitet je u ovome trenutku veliki prije svega zbog činjenice da se oba kluba bore za ostanak u prvoligaškom društvu. Ove sezone rezultat je izjednačen, Zagreb je poražen na Stanovima, dok su “pjesnici” bili bolji na svom travnjaku u metropoli. Prvoligaš sa Stanova je trenutačno u nešto boljoj poziciji, drži 9. mjesto u poretku, dok momčad Ćire Blaževića tavori na dnu prvoligaške ljestvice. Na Stanovima vjeruju da će i nakon današnjeg dvoboja situacija biti u najmanju ruku identična. Zadrani su u prošlom kolu minimalno poraženi u Gradskom vrtu unatoč činjenici da su pružili dobru partiju.
– Što reći, izgleda da ću morati još pričekati da pobijedim oca – kazivao je jučer Antonio Mršić koji je nastupio protiv Osijeka kojeg vodi njegov otac Stanko Mršić.
Popraviti realizaciju
– Dobro smo otvorili utakmicu u Gradskom vrtu, bili bolji i stvarali prigode. Tako je bilo sve do njihova gola koji nas je “presjekao”. Međutim, brzo smo se pribrali i do poluvremena bili ponovno bolji od domaćina. U nastavku se Osijek pribrao, preuzeli su konce igre u svoje rukke, iako je bilo šansi na obje strane. Međutim, realizacija je “šepala” i nismo uspjeli zabiti taj izjednačujući zgoditak.
Realizaciju će trebati popraviti ako se želi do bodova u Kranjčevićevoj.
– Sigurno, bez bolje realizacije nećemo ništa napraviti niti u Kranjčevićevoj. Čini se da rijetko uspijevamo u svim segmentima biti dobri, ili nam šteka u napadu, ili u obrani. Međutim, ono što raduje je svakako igra koju smo prikazali u Gradskom vrtu. Upravo iz tog razloga nije palo raspoloženje i samopouzdanje koje smo stekli protiv Istre 1961. Sada ga trebamo prenijeti na igru protiv Zagreba.
Poraz u Gradskom vrtu nije puno “koštao” Zadrane jer su i drugi konkurenti s dna ljestvice kiksali. Međutim, teško je za očekivati da bi u slučaju novoga poraza situacija ostala ista.
– Očekuje nas teška utakmica u Kranjčevićevoj. Svjesni smo toga i idemo dati sve od sebe da bi ostvarili pozitivan rezultat. U ovom trenutku bilo bi kontraproduktivno stavljati veliko breme imperativa na naša pleća, jer i u slučaju poraza ne bi izgubili izglede za ostanak u Prvoj HNL. Međutim, svjesni smo koliko bi nam dobroga donijela eventualna pobjede, pa čak i bod. U slučaju naše pobjede vjerujem da bi Zagreb potpuno ispao iz igre i time bi i nama bilo lakše. Puno bi rasterećenije dočekali utakmicu s Interom na Stanovima.
Dva puta su se ove sezone sastajali Zadar i Zagreb. Obje momčadi su slavile po jedan put.
Treća sreća
– Ono što je činjenica je da smo u obje utakmice bili bolji, bolji što se tiče igre. U prvom dvoboju na Stanovima smo ih potpuno nadigrali i slavili uvjerljivo. U Kranjčevićevoj smo diktirali tempo, čak i poveli, ali su nam se onda dogodile dvije velike pogreške koje su bile glavni razlog našeg poraza. Moje mišljenje je da nam igra iz te dvije utakmice mora biti putokaz kako ćemo doći do pozitivnog rezultata.
U redovima Zagreba su i tri Zadranina, Ivan Ćurjurić i Ante Mitrović, te vratar Dominik Livaković.
– Iskreno, volio bih da ne igraju protiv nas jer bi sigurno bili dodatno motivirani protiv svog bivšeg kluba. I Ćurjurić i Mitrović su kvalitetni igrači, kao i mldi vratar Livaković i ne bi nam bilo lako s njima izaći na kraj. Inače u redovima Zagreba ima puno kvalitetnih igrača, a izdvojio bih Abdurahimija i Šovšića od kojih prijeti najveća opasnost.
Naravno, straha nema, a vjera da se u Zagrebu može postići pozitivan rezultat je velika.
– Atmosfera u momčadi je odlična i vjerujem da ćemo u Kranjčevićevoj odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Moramo od početka nametnuti svoju igru i nadam se iz Zagreba donijeti najmanje jedan bod. A ako bude sreće i sva tri – kazao je na kraju razgovora Antonio Mršić.