Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Radit će kao volonteri, a primanja dati siromašnima!

Autor: Minja Gugić

18.04.2013. 22:00
Radit će kao volonteri, a primanja dati siromašnima!

Foto: Marin GOSPIĆ



Želimo zajedno sa sugrađanima iz Nina, Zatona, Ninskih Stanova, Poljica Briga, Grba i Žerave raditi na stvaranju uvjeta za kvalitetniji gospodarski, kulturni, sportski i obrazovni razvoj. Dolaskom na čelo Grada Nina mi smo spremni raditi kao volonteri te svoja primanja usmjeriti za razvoj i one socijalno ugrožene. Poticat ćemo i širiti turističke kapacitete kao što je ninsko blato i obližnje Šepurine. Posebno ćemo nastojati poticati i kreditirati male obrtnike i poljoprivredu, a to se u prvom redu odnosi na proizvodnju zdrave hrane, potom ugostiteljstvo i zanatsku djelatnost, nabrajao je Veljko Šalov, predsjednik ninske Gradske organizacije Hrvatske stranke prava dr. Ante Stračević i kandidat za gradonačelnika na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
Predstavljajući koalicijski program razvoja Grada Nina i prigradskih naselja, HSP dr. Ante Stračevića i HSLS-a, Šalov je naglasio kako je svakako najvažnije stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, te ubrzavanje radova na projektu kanalizacije i vodovodne mreže te elektrifikacija.
– Osigurat ćemo besplatni vrtić za svu predškolsku djecu, a za svako novorođeno dijete isplatit ćemo jednokratnu novačnu pomoć od sedam tisuća kuna. Umirovljenici će uvijek dobiti svoje božićnice, djeca – božićne darove, a odlični učenici poklon bon za nabavu knjiga. Sufinancirat ćemo i pokazne karte za prijevoz učenika, obećao je Šalov, dok se njegov koalicijski partner Umbert Peša – predsjednik ninskog Gradskog odbora HSLS-a i kandidat za dogradonačlenika, osvrnuo na funkcioniranje i rad mjesnih odbora. Naglasio je kako se ne treba miriti s dosadašnjom ulogom tih tijela čiji je rad od najveće važnosti za svako pojedino naselje te je obećao kako će oni kada dođu na vlast pratiti sva događanja i potrebe svih prigradskih naselja.