17 °C
Online izdanje
Ponedjeljak, 24.travnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kultura
RSS feed
Današnji broj
Kultura
Povratak
Na međunarodnom festivalu duhovne glazbe nastupa 15 izvođača
Piše: Z L
Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija i nagrada publike

Međunarodni 5. festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2017. održava se u petak, 21. travnja u HNK Zadar i to u sklopu Županijskih dana 2017. Početak programa je u 19.30 sati.

Cilj festivala je podržati autore i skladatelje moderne kršćanske glazbe i omogućiti im da široj javnosti predstave novokomponirane skladbe, što je i bio uvjet za prijavu na raspisani natječaj.

Na festivalu će sudjelovati 15 izvođača. Od zadarskih izvođača na festivalu nastupaju Sanela Bačić i Ive Županović s pjesmom »Isuse«, potom grupa Kraljice s »Isusovo ja poznam ime« , Anita Nikić s »Molitvom«, Hana Ružić i Dječji zbor Libretići s »Novim srcem« i posedarski glazbenik Luka Brala s »Velike slave dostojan«. Revijalni gost festivala je Antonio Tkalec iz Varaždina, kantautor, skladatelj i producent moderne kršćanske glazbe, koji nastupa diljem Hrvatske i Europe.

Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija i nagrada publike. Festivalske statue izradila je umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba u tehnici fuzija stakla, staklo u boji i 24 krt zlato.

Članovi stručnog ocjenjivačkog žirija su Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, Nataša Pirc, skladateljica i voditeljica crkvenih zborova, Tomislav Pehar, profesor glazbe, skladatelj i producent te Hrvoje Magdić, profesor i ravnatelj festivala Tonka Fest Ogulin. Ravnatelj festivala je Vesna Benić.

Pokrovitelji festivala su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, Grad Zadar, Zadarska županija, Općina Kukljica, Općina Preko, Općina Kali i Općina Tkon, dok je njegov organizator udruga "Stihovi i Note".

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti na blagajni HNK Zadar svakim radnim danom od 11-13 i od 19-21 sati i rezervacijom na broj blagajne 023/314-552.

Najave ovogodišnjih skladba mogu se poslušati na službenoj facebook stranici Festival duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar

https://www.facebook.com/Festival-duhovne-glazbe-Svjetlost-dolazi-Zadar-411266322365545/.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr