Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vlakić kandidat za gradonačelnika, Dvorski za župana

18.04.2017. 22:00
Vlakić kandidat za gradonačelnika, Dvorski za župana


Danas za nas počinje ključna bitka za dostojanstvo građana jer će svi građani nakon 1. siječnja 2018. godine biti podstanari u svojim kućama zbog nemogućnosti plaćanja poreza, kazao je Dvorski
Stranke MODES i HSP jučer su potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore predstavljajući kandidate za gradonačelnika, župana te njihove zamjenike.
Kandidat za gradonačelnika Zadra MODES-ov je predsjednik zadarske organizacije Ivica Vlakić, a kandidati za njegove zamjenike su dr. Ante Periša i Arijana Baraba. Kandidat za župana je čelnik MODES-a Rudolf Dvorski, a kandidati za njegove zamjenike su Drago Čulina i Ivan Matković.
Medijska konferencija počela je na pomalo neuobičajen način – video projekcijom filma s izjavama HDZ-ovaca iz kojih se vidi kako su njihovi saborski zastupnici, Goran Marić i Ivan Šuker, ali i primjerice Tomislav Karamarko te Božidar Kalmeta prije dolaska na vlast žestoko prozivali SDP zbog uvođenja poreza. Goran Marić, današnji HDZ-ov ministar, oštro je kritizirao SDP da “njihovo porezno opterećenje Hrvatska više ne može podnijeti”.
Borba za dostojanstvo građana
Dvorski je napomenuo kako su ove izjave HDZ-ovaca prikazali kako bi javnost podsjetili na ono što su njihovi zastupnici ranije govorili, da bi po dolasku na vlast činili isto.
– Htjeli smo vam pokazati što su govorili prije isti oni koji su danas uveli taj porez i na koji su se način tada odnosili prema tome. Danas za nas počinje ključna bitka za dostojanstvo građana jer će svi građani nakon 1. siječnja 2018. godine biti podstanari u svojim kućama zbog nemogućnosti plaćanja poreza. Nitko ne vjeruje onima koji su lagali prije da neće lagati i danas kada kažu da se to neće povećavati kroz komunalnu naknadu. Povećavat će se jer ne postoji porez koji se kasnije nije povećavao. Sljedeće godine naši građani neće biti vlasnici svojih stanova ili kuća – kazao je Dvorski, napominjući kako su i Most i HDZ i SDP podržavali ovaj zakon, ali će se oni po svaku cijenu boriti protiv njega, makar i ustavnim tužbama.
Braniti interese Hrvatske
– Jer u Ustavu stoji da je dom nepovrediv i da se građanima jamči pravo vlasništva, ali s ovim porezom vi više nemate pravo vlasništva. Građani će na našu koaliciju moći uvijek računati jer naš je cilj borba za građane, a ne za pozicije i sinekure – poručio je Dvorski.
O koaliciji s MODES-om govorio je i predsjednik HSP-a, Karlo Starčević, napominjući kako i njihova stranka osuđuje porez na nekretnine jer je on “posljedica javašluka”. Potpisivanju koalicije nazočili su i predsjednici gradskog i županijskog HSP-a, Ivanka Špralja i Robert Gregorić.
Predsjednik MODES-ove gradske organizacije, Ivica Vlakić napomenuo je kako je koalicija s HSP-om izglasana glasovima svih članova, što je i razumljivo s obzirom da su i MODES i HSP imaju istu povijest i isti svjetonazor.
– Zato ćemo nastaviti braniti interese Hrvatske onako kako smo to činili i do sad – zaključio je Vlakić.