Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zebić: Kvaliteta mora doći do izražaja

Autor: Drago Bajković

18.05.2010. 22:00
Zebić: Kvaliteta mora doći do izražaja

Foto: Daniel KASAP



Bez obzira što smo prošle sezone poraženi, mi smo ipak prvoligaši i izraziti smo favoriti u ovoj utakmici. Od toga nitko ne bježi i naravno da nas ništa osim pobjede ne bi zadovoljilo, kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra
Iako je prvoligaška sezona završena, nogometaši Zadra još uvijek nisu pošli na odmor. Naime, danas ih na Stanovima očekuje finale Županijskog nogometnog kupa u kojem će se kao i prošle sezone suprotstaviti Velebitu. Podsjetimo, upravo su Benkovčani tada izbacili Zadrane iz daljnjeg natjecanja i sigurno je da u prvoligašu sa Stanova s nestrpljenjem očekuju ovaj dvoboj kako bi se “osvetili” za taj poraz.
– Naravno da se sjećamo prošle sezone kada su nas Benkovčani izbacili iz Kupa i sportski je da im želimo uzvratiti – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Bez obzira što smo prošle sezone poraženi, mi smo ipak prvoligaši i izraziti smo favoriti u ovoj utakmici. Od toga nitko ne bježi i naravno da nas ništa osim pobjede ne bi zadovoljilo. Moram priznati da nas je onaj poraz prošle sezone prilično uzdrmao.
Činjenica je da finale Županijskog kupa ne dolazi baš u najboljem vremenskom razdoblju.
– Igrači su “ispuhani” nakon duge sezone i treba ih ponovno motivirati za ovakve susrete. Termin nije najidealniji, ali nema mjesta za plakanje. Rekao sam već mi smo izraziti favoriti i to moramo dokazati na terenu. Ne smijemo dozvoliti da nekakva motiviranost bude izražena više od kvalitete. Igračima sam od četvrtka kada smo igrali protiv Zagreba dao slobodno sve do ponedjeljka kako bi se dobro odmorili i napunili baterije za ovaj susret.
Zadar je prvoligašku sezonu završio s puno ozlijeđenih igrača. Hoćete li moći računati na nekog eventualnog oporavljenika?
– Nažalost nitko se od tih igrača nije dovoljno oporavio da bi danas protiv Velebita mogao konkurirati za sastav. Zavirit ćemo među juniore i jednostavno njima dopuniti roster. Još nam dodatni problem predstavlja i odlazak Tomislava Glumca koji nastupa za U-19 reprezentaciju. Na mjesto stopera će najvjerojatnije Jerbić dok ću vidjeti koga ću postaviti na poziciju zadnjeg veznog. Najvjerojatnije ćemo igrati s jednom špicom i dvije polušpice, istureni Terkeš, a iza njega Mršić i Ćurjurić.
Hoćete li nekoga izdvojiti iz momčadi Velebita na koga treba posebno obratiti pažnju.
– Ne bih nikoga izdvajao, radi se o kvalitetnom sastavu koji je sastavljen od igrača koji su na ovaj ili onaj način bili u Zadru, bilo da se radi o bivšim juniorima, ili seniorima. Gledao sam ih protiv Biograđana i zasluženo su slavili u toj utakmici protiv sastava otprilike iste kvalitete. Sigurno je da će igrati u zatvorenijoj varijanti i prijetiti iz kontri.
Kako bilo da bilo, smatram da smo kvalitetniji sastav, a svatko od igrača koji dobije danas priliku istrčati na travnjak mora dokazati da je igrač za Zadar. Od prve minute ćemo se postaviti muški i pokazati tko je gazda na Stanovima.
Pokazalo se da je Kup velika prigoda za, tzv. male klubove što se tiče izlaska u Europu.
– Svakako, a mi se nikako ne možemo podičiti rezultatima u posljednjih nekoliko godina što se tiče kup natjecanja. Vrijeme je da se i tu okrene ploča nabolje – kazao je u jučerašnjem razgovoru Dalibor Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Milin, Jerbić, Šiklić, Bilaver, Mitrović, Vasilj, Begonja, Ćurjurić, Mršić, Terkeš.