Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Milin: na Kantridu idemo po pobjedu

Autor: Drago Bajković

18.05.2013. 22:00
Milin: na Kantridu idemo po pobjedu

Foto: Marin GOSPIĆ



Prvoligaš sa Stanova u predzadnjem kolu Prve HNL gostuje na Kantridi. Obje momčadi imaju veliki motiv u ovoj utakmici, a čiji će na kraju prevagnuti vidjet ćemo oko 21 sat u nedjelju navečer.
Zadar se na Kantridi bori za goli prvoligaški život i sve snage Milinova momčad usmjerit će prema tome da se s Kvarnera vrate neporaženi, što nakon poraza Intera otvara vrata ostanka. S druge strane domaćin “ganja” Europu i bodovi iz ovoga dvoboja također su mu “zlata vrijedni”.
Zadar je u prethodnim kolima propustio pregršt prigoda da pitanje ostanka u prvoligaškom društvu riješi prije završnice prvenstva. Međutim, ono što je prošlo i što se ne može mijenjati jednostavno se mora što prije pospremiti u arhivu. Na Kantridi će se vjerojatno ispisivati Zadrova prvoligaška sudbina, a toga su na Stanovima itekako svjesni.
– Pred nama je 180 minuta ili koja više koje će odlučivati o našoj sudbini. Sve ono što se događalo prije ovog kola sada je prošlost, a jedino važno je kako ćemo odigrati u Rijeci – kazivao je jučer ujutro Ferdo Milin, trener prvoligaša sa Stanova.
– Istina je, imali smo puno propuštenih prilika i mogli smo već do sada riješiti pitanje prvoligaškog ostanka. Ali, isto tako smo pobijedili i Inter i Cibaliju u gostima što je malotko očekivao od nas. Kada bi se vratili mislima unazad vidjeli bismo da su svi očekivali da ćemo u ovome trenutku već odavno biti drugoligaši. Ali, nismo, i dat ćemo sve od sebe da tako i ostane. Borit ćemo se do zadnjeg trenutka za ostanak u Prvoj ligi. I vjerujem da ćemo ostati prvoligaši.
O tome što očekuje na Kantridi Milin se vrlo slikovito izrazio.
– Očekujem da zabijemo gol više od naših suparnika. Ne želim se baviti kalkulacijama kako će završiti dvoboj u Vinkovcima (op.a. igrano sinoć, Inter je izgubio, što Zadru odgovara), već želim razmišljati samo o našoj igri. Ne bih nikako htio zvučati bahato, ali mi u Rijeci idemo na pobjedu. Kako će to na kraju izgledati i hoće li nam i bod biti dovoljan za ostanak u Prvoj HNL vidjet ćemo kada završi utakmica na Kantridi.