Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Botić: Došlo je vrijeme da ponudimo konkretna rješenja

18.05.2017. 22:00
Botić: Došlo je vrijeme da ponudimo konkretna rješenja


Čast mi je što je MOST nezavisnih lista zajedno s Akcijom mladih napravio zajedničku listu i što možemo poduprijeti kandidata za gradonačelnicu i župana. Akcija mladih započela je istu borbu za grad i županiju, kao i MOST na lokalnoj razini. Nakon četiri godine uspjeli smo se izboriti za načelnike i gradonačelnike. Akcija mladih, kao i mi, ima iste ciljeve i uopće ne sumnjam u uspjeh ove liste i rezultata koje će osvojiti. Od 2013. kada su građani dali povjerenje nama, pokazali smo kako racionalno možemo upravljati blagajnom u lokalnim samoupravama, ali i da smo sposobni voditi grad, općine i županije. To je ono što razlikuje nas od političkih elita, HDZ-a i SDP-a, izjavio je Božo Petrov, čelnik MOST-a na jučerašnjem predizbornom skupu u zadarskom Muzeju antičkog stakla.
Pozvao je sve građane da izađu 21. svibnja na izbore i da podrže MOST i Akciju mladih jer, dodaje, to je dan kada mogu iskoristiti mogućnost i izabrati i promijeniti svoju budućnost.
– Članovi MOST-a nezavisnih lista uvidjeli su kako je najbolja borba protiv hobotnice i nepotizma ići izravno, čistog obraza. Korupcija je jako duboko u društvenim strukturama. Mi izlazimo na ove izbore čistog obraza i srcem. U protekle četiri godine promijenili smo politički život Zadra, upozoravali i govorili o problemima, korupciji. Sada je došlo vrijeme da ponudimo konkretna rješenja, uvedemo pozitivne promjene kako bi Zadar postao grad iz kojeg se mladi neće iseljavati, grad ugodan za život. Ono što je najvažnije napraviti javnu upravu, gradske institucije kao servis građana, a ne za podobne grupacije, nadodala je Marjana Botić, kandidatkinja Akcije mladih i MOST-a nezavisnih lista za gradonačelnicu.
Marko Pupić Bakrač, kandidat za župana Zadarske županije osvrnuo se kako je njihova borba u proteklom četverogodišnjem razdoblju bila teška, gerilska.
– Kakvi god rezultati bili nakon izbora, koliko god vijećnika imali u Vijeću i Skupštini iza toga će biti teška borba. Okorjele strukture neće olako dati svoje položaje. I sam sam se dosad nebrojeno puta pitao što mi sve ovo treba, da odustanem, ali što god nam je teže to više znamo da smo na pravom putu. Nadam se kako ćemo promijeniti Zadar na način kako MOST to radi na državnoj razini, naglasio je Pupić Bakrač.