Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Glasovac: Naša vizija Zadra je grad u kojeg se mladi vraćaju

18.05.2017. 22:00
Glasovac: Naša vizija Zadra je grad u kojeg se mladi vraćaju


Koalicija SDP-a, HNS-a i HSS-a predstavila je jučer na Trgu 5 bunara posljednji dio programa “Zadar su ljudi”.
– U ovoj kampanji nismo davali nerealna obećanja i jamčimo da će u naredne četiri godine Zadar imati niže cijene vrtića do maksimalno 500 kuna, besplatne udžbenike i obrok za osnovnoškolce, više rodiljne naknade od tri tisuće za prvo, šest za drugo i 12 za treće dijete, više stipendija i bolju skrb za umirovljenike, najavila je kandidatkinja za gradonačelnicu Sabina Glasovac. Rekla je kako se svih ovih godina malo ulagalo u ljude, zbog čega je Zadar utvrda klijentelizma i utvrda iz koje mladi svakodnevno odlaze u želji da svoju budućnost pronađu izvan Zadra. Vizija Zadra njihove koalicije, rekla je, grad je bez klijentelizma, iz kojeg mladi ne odlaze već se u njega vraćaju.
Osim Sabine Glasovac građanima su se obratili i Kristijan Kovačević, kandidat za zamjenika gradonačelnice i predsjednik Gradske organizacije HNS-a te Erol Gaši, kandidat za zamjenika gradonačelnice iz redova SDP-a.
– Zatvoreno je više gradskih prometnica, radi se čak i po noći i to sve baš pred izbore. Četiri godine nije se radilo ništa, a sad se sve rješava u kratkom roku. Građani su već odavno shvatili da je približavanje datuma izbora jedini način da se u našem gradu riješe neki problemi i započnu projekti, rekao je Kovačević zamjerivši HDZ-ovoj gradskoj vlasti da neki dijelovi grada za njih kao da ne postoje. Spomenuo je naselje Gaženicu u kojem, niti 23 godine od završetka rata, u Ulici Sidonije Rubido, nije riješen problem ruševina koje predstavljaju veliku prijetnju pa tamošnji roditelji svakodnevno strahuju za sigurnost svoje djece dok se igraju.
– Ne priznajemo da je Zadar utvrda HDZ-a. To naprosto nije točno. Na posljednjim izborima, koalicija HDZ-a dobila je 10.996 glasova dok je u Zadru bilo evidentirano preko 65 tisuća birača. Zar ćemo dozvoliti ponovno da tako mali broj birača određuje sudbinu Zadra, naglasio je Kovačević.
Erol Gaši rekao je kako 27 godina HDZ-u nitko nije stajao na putu da ostvari Zadar bez nezaposlenosti kojeg su obećavali i da u Zadru zavlada blagostanje.
– Dapače u nama, oporbi, u ključnim su projektima uvijek imali podršku. U tih 27 godina dogodilo se da od sadašnjeg slogana ‘Za Zadar svaki dan’ u stvarnosti imamo ‘Iz Zadra svaki dan!’ i ‘Iz Zadra za Dublin i ostala mjesta po svijetu!’ Naš grad napuštaju mladi jer je zavladalo beznađe, Zadar stagnira i onaj tko tome ne može pogledati u oči laže samom sebi. Pozivam sve Zadranke i Zadrane da, umjesto beznađa, iziđu na izbore. Izlaznost od 30 do 40 posto neće nikako biti dovoljna da se situacija u Zadru promijeni, a to je jedini put da se Zadru dogodi potrebna promjena.